Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 517: Ο βάλτος των χαμένων ψυχών (Μυθιστόρημα)


Τρομερά πράγματα συνέβαιναν ανέκαθεν στον βάλτο πλάι στο χωριό Μοσµάρκεν της Βόρειας Σουηδίας. Απ’ τα βάθη του χρόνου αναδύεται ο θρύλος για τις ανθρωποθυσίες στους θεούς που οι κάτοικοι του χωριού απέθεταν σ’ αυτόν και τις οποίες ο βάλτος κρατούσε αναλλοίωτες στη λάσπη του.
Αυτόν τον υγροβιότοπο θέλει να µελετήσει η Ναταλί στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής, γι’ αυτό εγκαθίσταται στο Μοσµάρκεν. Ο βάλτος την τρομάζει µα και την έλκει µε µια αόρατη δύναμη, και τα όσα γνωρίζει για τα µυστικά του δεν περιορίζονται σε απλά επιστημονικά δεδομένα. Μια νύχτα, µετά από µια φθινοπωρινή καταιγίδα, βρίσκει στις όχθες του έναν άντρα αναίσθητο, µε τις τσέπες του γεμάτες νομίσματα – όπως ακριβώς στις αρχαίες ανθρωποθυσίες. Κάποιος έχει σκάψει έναν τάφο στον βάλτο ο οποίος την επόμενη µέρα εξαφανίζεται. Η αστυνομία αναλαμβάνει δράση και δεν αργεί ν’ ανακαλύψει πως στον χώρο θάβονται πτώματα για περισσότερο από µια δεκαετία. Είναι ο βάλτος που καλεί τους νεκρούς ή το κακό πηγάζει από τους ανθρώπους;

Μια ατμοσφαιρική ιστορία µυστηρίου για τον απαγορευμένο τόπο στον οποίο οδηγεί τους ανθρώπους η θλίψη.

Η Susanne Jansson γεννήθηκε το 1972 στη Σουηδία. Δούλεψε στον χώρο της διαφήμισης και στη συνέχεια σπούδασε φωτογραφία στη Νέα Υόρκη. Μετά την επιστροφή της στη χώρα της, σπούδασε δηµοσιογραφία, ενώ ταυτόχρονα δούλευε ως φωτογράφος. Τα τελευταία είκοσι χρόνια συνδυάζει φωτογραφία και δηµοσιογραφία µε έμφαση σε ρεπορτάζ για το σινεμά, το θέατρο και τη λογοτεχνία. Ζει µε την οικογένειά της έξω από το Γκέτεµποργκ. Ο βάλτος των χαµένων ψυχών είναι το πρώτο της βιβλίο.

«Οµίχλη, ηµίφως και θρύλοι: η Jansson συνθέτει ένα ατμοσφαιρικό και µυστηριώδες πορτρέτο του βάλτου, ο οποίος µετατρέπεται σ’ έναν τόπο όπου συγκρούονται η ζωή µε τον θάνατο, σ’ έναν προθάλαμο στο βασίλειο των νεκρών…»
-Crimegarden

«Το καλύτερο βιβλίο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Susanne Jansson είναι ένα πραγματικό δώρο για όλους τους καθαρόαιμους λάτρεις του σασπένς. Ό,τι βρίσκεται θαµµένο στους βάλτους δεν αποσυντίθεται. Δεν βρίσκει ησυχία. Πώς όμως να ικανοποιήσεις την πείνα των νεκρών; αναρωτιόμαστε γυρίζοντας πυρετωδώς τις σελίδες. Και όταν πια έχουμε βυθιστεί αρκετά στο µυστήριο, βρίσκουμε εντέλει τις απαντήσεις».
-M. Magasin

«Η Susanne Jansson χτίζει µε µαεστρία µια κλιμακούμενη αβεβαιότητα. Υπάρχει κάτι το υπερφυσικό εκεί έξω, στους βάλτους; Ή µήπως κάποιος χρησιμοποιεί τους θρύλους για δικούς του σκοπούς; Μήπως η Ναταλί έχει περισσότερους λόγους που επισκέπτεται τους βάλτους από αυτούς που αφήνει να αποκαλυφθούν; Ένα εντυπωσιακό και ολοκληρωμένο συγγραφικό ντεµπούτο».
-DagensNyheter

Συγγραφέας: Susanne Jansson
Μεταφραστής: Γρηγόρης Κονδύλης
ISBN: 978-618-03-1288-1
Σελίδες: 336
Ημερομηνία έκδοσης: 04/10/2018
Διαστάσεις: 14 Χ 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Εκδότης: Μεταίχμιο
Αρχική τιμή: 17,70 ευρώ

🔎3148

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...