Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

«Έφυγε» σε ηλικία 82 ετών ο Μπαρτ Ρέινολντς


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο αστέρας του Χόλιγουντ, Μπάρτ Ρέινολντς, έπειτα από καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με τον μάνατζερ του, Έρικ Κρόιτσερ.
Ο Ρέινολντς άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή ανακοπή σε νοσοκομείο της Φλόριντας, ενώ το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.
Ο Μπαρτ Ρέινολντς γεννήθηκε το 1936 στην Τζόρτζια. Ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’50 από την τηλεόραση και έγινε ιδιαίτερα γνωστός τη δεκαετία του ’70, με ταινίες όπως το «Όταν ξέσπασε η βία» και το «Κάνονμπολ». Αναδείχθηκε όμως σε σύμβολο του σεξ με μια γυμνή φωτογράφηση του για το περιοδικό Cosmopolitan, το 1972, για την οποία πολλά χρόνια αργότερα δήλωσε ότι μετάνιωσε.
Η τελευταία ταινία που είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ήταν η «Defining Moments», η οποία δεν έχει ακόμα προβληθεί, ενώ είχε αναλάβει ρόλο στην ταινία «Once Upon a Time in Hollywood» η οποία πραγματοποιεί ακόμα γυρίσματα.




Αν και λέγεται ότι είχε απορρίψει τους ρόλους του Τζέιμς Μποντ και του Χαν Σόλο, τελικά αυτό δεν του στέρησε μία κινηματογραφική καριέρα που τον χαρακτήρισε ως μοναδικό ταλέντο.
Στο αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας και οι ταινίες του ήταν μεταξύ των κορυφαίων σε εισιτήρια στο αμερικανικό box office.
Έπειτα από μια μικρή «μαύρη εποχή» της καριέρας του, κατά τη δεκαετία του ’80, επέστρεψε δυναμικά το 1997 όταν ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Ξέφρενες νύχτες». Είχε επίσης τιμηθεί με βραβείο Έμι για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική σειρά Evening Shade (1990-94).
Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει ένα παιδί με την δεύτερη σύζυγό του, την ηθοποιό Λόνι Άντερσον.


🔎3065

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...