Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 470: Η Κληρονομιά των Κατασκόπων (Μυθιστόρημα)


Ο Πίτερ Γκουίλαμ, αφοσιωμένος συνάδελφος και μαθητής του Τζορτζ Σμάιλι, της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, γνωστής ως Σέρκους, έχει αποσυρθεί στο οικογενειακό του αγρόκτημα στη νότια ακτή της Βρετάνης, όταν ένα γράμμα από την παλιά του υπηρεσία τον καλεί στο Λονδίνο.
Ο λόγος; Το παρελθόν του από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου έχει γυρίσει να τον στοιχειώσει. Οι κατασκοπικές επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών, που κάποτε ήταν το καμάρι των μυστικών υπηρεσιών του Λονδίνου, θα εξεταστούν τώρα εξονυχιστικά από μια γενιά που δεν έχει καμία ανάμνηση του Ψυχρού Πολέμου. Κάποιος θα υποχρεωθεί να πληρώσει για το αθώο αίμα που χύθηκε κάποτε στο όνομα του ευρύτερου καλού.

Πλέκοντας αριστοτεχνικά το παρελθόν με το παρόν, έτσι ώστε το καθένα να διηγείται τη δική του ιστορία, ο Τζον λε Καρέ μας προσφέρει ένα μυθιστόρημα εξαιρετικής και διαχρονικής ποιότητας.

«Το τελευταίο μυθιστόρημα του μαιτρ της κατασκοπικής λογοτεχνίας με ήρωα τον Σμάιλι συνδέει με μαεστρία τον κόσμο του σήμερα με έναν κόσμο που έχει χαθεί προ πολλού… Ιδιοφυές».
-The Washington Post

«Ο παλιός καλός Λε Καρέ. Ένας συγγραφέας εξαιρετικά ευφυής, που ξέρει να σου κόβει την ανάσα. Πραγματικά, από την εποχή του μπεστ σέλερ του "Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το Κρύο", ο Λε Καρέ δεν έχει ξεδιπλώσει το χάρισμα της αφηγηματικής του δεινότητας με τρόπο τόσο συγκλονιστικό και καθηλωτικό όσο σ' αυτό το βιβλίο».
-The Guardian

Ο John Le Carre γεννήθηκε το 1931 και σπούδασε στα πανεπιστήμια της Βέρνης και της Οξφόρδης.
Δίδαξε στο Ίτον και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου υπηρέτησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Τα τελευταία πενήντα χρόνια ζει από την πένα του. Μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Λονδίνο και την Κορνουάλη.

Πρωτότυπος τίτλος: A Legacy of Spies
Συγγραφέας: John Le Carre
Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου
ISBN: 9789606207389
Σελίδες: 344
Ημερομηνία έκδοσης: 02/2018
Αρχική τιμή: €15,50
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

🔎2933

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...