Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 469: Πριν τους μουσώνες (Μυθιστόρημα)


Η συγκλονιστική ιστορία μιας αγάπης που αντιστέκεται σε κάθε εμπόδιο

1930, Ινδία.
Μοναδική συντροφιά για την εικοσιοκτάχρονη φωτορεπόρτερ Ελάιζα, μετά τον θάνατο του άντρα της, είναι η φωτογραφική μηχανή της. Όταν η βρετανική κυβέρνηση τη στέλνει σε ένα ινδικό πριγκιπάτο για να φωτογραφίσει τη βασιλική οικογένεια, δέχεται την πρόκληση.
Στο παλάτι η Ελάιζα γνωρίζει τον Τζέι, τον όμορφο μελαγχολικό αδελφό του μαχαραγιά. Σύντομα τον αφυπνίζει, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει τα βάσανα του λαού του, αλλά κι εκείνος με τη σειρά του τη βοηθάει να αντιληφθεί τις αδικίες της βρετανικής διακυβέρνησης.
Και μετά γεννιέται μια αγάπη ενάντια σε τάξεις, φυλές και έθνη…
Θα καταφέρουν άραγε να ακολουθήσουν τον δρόμο της καρδιάς τους;…

«Ένα καυτό, αποκαλυπτικό, συναρπαστικό βιβλίο που επιβεβαιώνει τη φήμη της Jefferies ως εξαιρετικής μυθιστοριογράφου και δεινής μελετήτριας της ιστορίας της αποικιοκρατίας του 20ού αιώνα»
–Lancashire Evening Post and syndicates

«Έχει το εκπληκτικό χάρισμα να πλάθει άλλες εποχές και να ζωγραφίζει μακρινούς τόπους με πλούσιες περιγραφές που ξεχειλίζουν από ένταση.»
–Kate Furnivall, συγγραφέας πολλών best seller

Η Dinah Jefferies γεννήθηκε στη Μαλαισία το 1948. Από εννέα ετών ζει στην Αγγλία, αλλά όταν άρχισε να γράφει μυθιστορήματα, μετά τα εξήντα της χρόνια, μπόρεσε να επιστρέψει στη νοτιοανατολική Ασία –πρώτα με τη φαντασία της και ύστερα ταξιδεύοντας εκεί κάθε χρόνο προκειμένου να κάνει την έρευνά της για κάθε νέο μυθιστόρημα. Σήμερα ζει στο Γκλοστερσίαρ με τον άντρα της. Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορούν τα βιβλία της "Η νύφη της Κεϋλάνης" και "Γυναίκα από μετάξι", τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ και είναι υπό έκδοση σε πολλές χώρες. Η Jefferies αρθρογραφεί συχνά στην Guardian και άλλες εφημερίδες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτή στο www.dinahjefferies.com και να την ακολουθήσετε στο Twitter@DinahJefferies.

Συγγραφέας: Dinah Jefferies
Μετάφραση: Μαρία Ρόζα Τραϊκόγλου
Σελίδες: 496
ISBN: 978-960-461-838-5
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Πέμπτη 31 Μαίου 2018
Αρχική τιμή: 16,60€
Εκδότης: Κλειδάριθμος

🔎2931

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...