Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 468: Βουβό κύμα (Μυθιστόρημα)


Το τελευταίο πέρασμα του Λουζιτάνια

NEW YORK TIMES BEST SELLER
Η συναρπαστική ιστορία του ναυαγίου του Λουζιτάνια στις 7 Μαΐου του 1915, κοντά στην Ιρλανδία, ειπωμένη σαν το πιο σπουδαίο θρίλερ..

Την 1η Μαΐου 1915, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου, το Λουζιτάνια, ένα πολυτελές υπερωκεάνιο, απέπλευσε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Λίβερπουλ, μεταφέροντας μεγάλο αριθμό επιβατών, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και βρέφη. Παρότι η Γερμανία είχε ανακηρύξει τις θάλασσες γύρω από τη Βρετανία εμπόλεμη ζώνη, οι επιβάτες του υπερωκεανίου δεν πίστευαν ότι διέτρεχαν κάποιο κίνδυνο, καθώς επί έναν αιώνα τα πλοία που δεν ήταν πολεμικά είχαν παραμείνει ασφαλή από επιθέσεις. Για μήνες τα γερμανικά υποβρύχια έσπερναν τον τρόμο στον Βόρειο Ατλαντικό, αλλά το Λουζιτάνια ήταν ένα από τα σπουδαιότερα και ταχύτερα πλοία της εποχής, γνωστό και ως «υπερατλαντικό λαγωνικό». Η Γερμανία είχε αποφασίσει να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και ο καπετάνιος του υποβρυχίου U-20 Βάλτερ Σβίγκερ ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτό...

Ο Erik Larson στο "Βουβό Κύμα" εξετάζει, με τρόπο συναρπαστικό για τον αναγνώστη, τη βύθιση του Λουζιτάνια από το U-20 και τα γεγονότα που σχετίζονται με το ναυάγιο. Φέρνοντας στο προσκήνιο τις ζωές των επιβλητικών χαρακτήρων και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους, ζωγραφίζει ένα μεγάλο πορτρέτο της Αμερικής κατά την Προοδευτική Περίοδο.

O Larson γράφει βιβλία που διαβάζονται απνευστί. Το Βουβό κύμα δεν αποτελεί εξαίρεση. Γνώριζα πολλά πράγματα για τον Τιτανικό, αλλά ελάχιστα για το Λουζιτάνια. Αυτό το εξαιρετικό βιβλίο μου κάλυψε όλα τα κενά που είχα…
-George R. R. Martin

Με εξαιρετική αφηγηματική ροή, ο Larson μας προσφέρει μια καθηλωτική καταγραφή ενός από τα πιο τραγικά γεγονότα του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου… Μια ωμή υπενθύμιση ότι ο πόλεμος είναι κυρίως ζήτημα ζωής και θανάτου.
–Publishers Weekly

O Erik Larson είναι μια σύγχρονη αφηγηματική αυθεντία… Το Βουβό κύμα είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο, το οποίο καταπιάνεται με ένα σπουδαίο θέμα κατά τρόπο που θα επηρεάσει ακόμη και τη νέα γενιά αναγνωστών.
–The New York Times Book Review

Μια ενδιαφέρουσα, απολύτως συναρπαστική έρευνα για μια θρυλική καταστροφή.
–Kirkus Reviews

Ο Erik Larson έχει διαγράψει μέχρι σήμερα μια ξεχωριστή πορεία, αφού κατάφερε να μετατρέψει σημαντικά ιστορικά γεγονότα σε εξαιρετικά επιτυχημένα βιβλία, που διαβάζονται σαν τα πιο καλογραμμένα θρίλερ.
–USA Today

Ο Erik Larson (Έρικ Λάρσον) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1954. Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας βραβευμένος για το έργο του. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία, πέντε από τα οποία έχουν μπει στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times. Ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Pulitzer για τη δημοσιογραφική του έρευνα στη The Wall Street Journal και έχει διδάξει δημιουργική γραφή στα πανεπιστήμια San Francisco State και Johns Hopkins. Ζει στο Σιάτλ μαζί με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους.

Ξενόγλωσσος τίτλος: Dead Wake
Συγγραφέας: Erik Larson
Μετάφραση: Σχινά Κατερίνα
Επιμέλεια: Πλακονούρη Αλέκα
ISBN13: 9789605722074
Αριθμός σελίδων: 508
Διαστάσεις: 24x17
Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2017
Εκδότης: Ίκαρος
Αρχική τιμή: €17,90

🔎2928

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...