Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Προτάσεις παιδικών βιβλίων 57: Ο γρίφος της Ρούμπυ


Σε μια εποχή που ονομάζεται Χημευτική Εποχή, αλχημεία και χημεία με μαγικές ιδιότητες έχουν διαπλάσει μια εναλλακτική εκδοχή της αποικιακής Αμερικής του 18ου αιώνα που οδεύει προς την εκβιομηχάνιση. Η 13χρονη Ρούμπυ, κόρη ενός λαθρέμπορα και παιδί-θαύμα των διαρρήξεων, περιπλανιέται σε έναν κόσμο γεμάτο με γραναζοθηρία από κοβάλτιο, αλχημικά αυτόματα και διαβολικές μυστικές κοινότητες

Η Ρούμπυ είναι κλέφτρα... Ή μάλλον, μια μαθητευόμενη κλέφτρα. Και, κόρη πειρατή. Και, λαθρεμπόρισσσα. Και, διαρρήκτρια. Σε έναν κόσμο που κυβερνούν αλχημιστές ανακατεύοντας μαγεία και επιστήμη, το μόνο μυστήριο στο οποίο μπορεί να βασιστεί η Ρούμπυ είναι οι δεξιότητες κι η πονηράδα της. Κοινώς: απατεωνιές και κλοπές.
Κι έτσι κυλούσαν τα πράγματα, ωσότου τα θαλασσώνει στη ληστεία ενός νεαρού αριστοκράτη λόρδου. Τώρα, ο πατέρας της Ρούμπυ είναι αιχμάλωτος κι εκείνη πρέπει να εξαφανιστεί μες στην καρδιά μιας μεγαλούπολης γεμάτης χαρακτήρες έντιμους αλλά και δόλιους. Γιατί στο κατόπι της νιώθει την καυτή ανάσα όσων την αναζητούν: το Βασιλικό Ναυτικό και οι επικεφαλής μιας διαβόητης μυστικής κοινότητας.
Βλέπετε, η Ρούμπυ έχει ένα μυστικό. Ένα μυστικό που ούτε και η ίδια γνωρίζει.
Ο κόσμος είναι γεμάτος με ανθρώπους που θα τη βοηθήσουν και ανθρώπους που θα τη χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς. Υπάρχει κανείς που να μπορεί να εμπιστευτεί η Ρούμπυ; Μήπως δεν μπορεί να εμπιστεύεται ούτε τον εαυτό της;

Ο Κεντ Ντέιβις είναι ηθοποιός, σχεδιαστής παιχνιδιών και καθηγητής. Ζει στο Μπόουζμαν, στη Μοντάνα, με τη σύζυγό του και ένα πανούργο σκυλί-νίντζα που λέγεται Μπόμπο. Ο Κεντ Ντέιβις διδάσκει στο Κολέγιο των Διακεκριμένων Φοιτητών, στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Μοντάνας, ένα γεγονός το οποίο σταθερά τον εκπλήσσει. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.

Συγγραφέας: Kent Davis
Μετάφραση: Ελένη Μιχαλοπούλου
Σελίδες: 376
Ημερομηνία έκδοσης: 21/03/2018
Εκδότης: Φανταστικός Κόσμος
Αρχική τιμή: €17,90

🔎2825

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...