Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 448: Η Μακριά Πορεία (Μυθιστόρημα)


Ξεκινώντας από τα σύνορα του Μέιν με τον Καναδά, εκατό νεαροί παίρνουν μέρος σε έναν εξαντλητικό μαραθώνιο προς το Νότο. Στη διάρκειά του απαγορεύεται να κάνουν στάση, και πρέπει να διατηρούν μια μέση ταχύτητα 6,5 χιλιομέτρων την ώρα, αλλιώς… τους γίνονται προειδοποιητικές παρατηρήσεις. Ύστερα από τρεις προειδοποιήσεις, ο παραβάτης εγκαταλείπει τον αγώνα –με μια σφαίρα στο κεφάλι. Όσο για τον νικητή της Μακράς Πορείας, αυτός θα αποκτήσει ό,τι επιθυμεί για όλη την υπόλοιπη ζωή του!...

Η "Μακριά πορεία" είναι ένας ζοφερός, μελλοντολογικός καθρέφτης της σύγχρονης Αμερικής, όπου ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει παραταθεί ως τη δεκαετία του ’50 και η εξουσία έχει περιέλθει στα χέρια των στρατιωτικών. Σ’ αυτόν τον «γενναίο, νέο κόσμο», κορυφαίο αθλητικό γεγονός θεωρείται η Μακριά Πορεία. Το αγώνισμα, που διεξάγεται κάθε χρόνο και μεταδίδεται τηλεοπτικά, σε ολόκληρο τον κόσμο, προσελκύει ένα πλήθος φανατικών υποψηφίων αθλητών, καθώς και απλούς θεατές, οι οποίοι παίζουν δισεκατομμύρια δολάρια σε στοιχήματα.

«Το πιο σκοτεινό και απαισιόδοξο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ… Αναμφισβήτητα το καλύτερο από όσα έγραψε πριν από την Κάρι… Μια σουρεαλιστική αλληγορία…»

-Ντάγκλας Ε. Γουίντερ: Η τέχνη του σκότους

Σειρά: ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΜΑΝ
Τίτλος πρωτοτύπου: The Long Walk
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Μετάφραση: Τζένη Σαράντη
Έτος έκδοσης: 1997
ISBN: 978-960-04-1253-6
Σελίδες: 368
Σχήμα: 14x20,6
Αρχική τιμή: 15,21€
Εκδότης: Κέδρος

Η παρουσίαση προέρχεται από το blog "STEPHEN KING IN GREECE"🔎2837

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...