Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Για την βιβλιοθήκη σας... 81: 50 επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας που επηρέασαν την ανθρωπότητα


Γνωρίστε τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας

Αρχαία Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, ο τόπος όπου μεγαλούργησαν πρωτοπόροι φιλόσοφοι... Πώς ήταν όμως πραγματικά η ζωή στις ελληνικές πόλεις-κράτη; Ποιοι είχαν δικαίωμα ψήφου στην αρχαία Αθήνα; Τι είδους παραστάσεις ανέβαιναν στο θέατρο; Ποια θέση είχαν στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων η θρησκεία και η μυθολογία; Και γιατί ήταν τόσο συχνές οι πολεμικές συγκρούσεις ανάμεσα στις γειτονικές πόλεις-κράτη;

Το βιβλίο "50 επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας που επηρέασαν την ανθρωπότητα", παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την πορεία ενός από τους πιο δημιουργικούς και σημαντικούς πολιτισμούς της αρχαιότητας, ο οποίος κυριάρχησε με τη στρατιωτική ισχύ, αλλά και όπου άνθισαν η επιδεξιότητα στην αρχιτεκτονική, η ρητορική τέχνη και τα συναρπαστικά ηρωικά έπη.
Κάθε θέμα που εξετάζεται στο βιβλίο συνοψίζεται σε δύο σελίδες, με λίγες εκατοντάδες λέξεις και μια αντιπροσωπευτική εικόνα.
Από τους ναούς και τα μαντεία έως τις στρατιωτικές δυνάμεις και τη δουλεία, και από την αγγειοπλαστική έως την αρχαία τραγωδία, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις 50 πιο κομβικές ιδέες και καινοτομίες που αναπτύχθηκαν σε έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς του κόσμου.

Ο επιμελητής της πρωτότυπης έκδοσης Δρ Μάθιου Νίκολς διδάσκει Aρχαία Iστορία στο Πανεπιστήμιο του Reading, όπου μελετά κείμενα των αρχαίων χρόνων, τις βιβλιοθήκες, την αρχιτεκτονική και τις πόλεις της ελληνορωμαϊκής περιόδου. Έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την ψηφιακή αναπαράσταση αρχαίων τοποθεσιών, και έχει βραβευθεί για την ψηφιακή αναπαράσταση της αρχαίας Ρώμης.

Επιμέλεια έκδοσης: Matthew Nicholls
Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή
Σελίδες: 160
ISBN: 978-960-461-792-0
Διαστάσεις: 18 x 23 εκ.
Χρώμα: Έγχρωμο
Εξώφυλλο: Σκληρό
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018
Τιμή: 15,50€
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

🔎2724

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...