Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 433: Ο θάνατος του Αχιλλέα (Μυθιστόρημα)


Μια περιπέτεια του θρυλικού ντετέκτιβ Φαντόριν

Διεθνείς συνωμοσίες, Καυκάσιοι ληστές, ο εγκληματικός υπόκοσμος της Μόσχας του δέκατου ένατου αιώνα και μια ακαταμάχητη, μοιραία γυναίκα…

Ο Εράστ Πετρόβιτς Φαντόριν έλπιζε σε μια ήσυχη επιστροφή στην πατρίδα μετά από μια περιπετειώδη περιπλάνηση έξι χρόνων, αλλά θα βρεθεί σύντομα μπλεγμένος σε πολιτικές δολοπλοκίες και σκάνδαλα της τσαρικής Αυλής. Ο παλιός του φίλος, στρατηγός Σόμπολεφ –ο διάσημος «Ρώσος Αχιλλέας»– έχει βρεθεί νεκρός σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, και ο Φαντόριν υποψιάζεται εγκληματική ενέργεια.
Χρησιμοποιώντας τις ξακουστές πλέον αναλυτικές του ικανότητες –που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα είκοσι έξι του χρόνια– ο Φαντόριν ξεκινά μια έρευνα στην οποία τα όρια μεταξύ πολιτικής και προσωπικής ζωής θολώνουν επικίνδυνα. Με τη βοήθεια των θαυμαστών δεξιοτήτων του στις ανατολίτικες πολεμικές τέχνες, τις οποίες απέκτησε όταν ζούσε στην Ιαπωνία, ο εκκεντρικός και πολυμήχανος ήρωάς μας θα επιχειρήσει να μάθει, όχι τόσο το ποιος, αλλά το γιατί…

«Ένας Ρώσος Σέρλοκ Χολμς που μιλά ιαπωνικά και αγγλικά, γνωρίζει πολεμικές τέχνες και στο πέρασμά του οι γυναίκες λειώνουν… Γιατί σας φαίνεται παράξενο που έχει ξελογιάσει εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο;»
–The Wall Street Journal

Ο Μπόρις Ακούνιν είναι το ψευδώνυμο του συγγραφέα Γκριγκόρι Τσκαρτισβίλι, τον οποίο οι βιβλιοκριτικοί έχουν συγκρίνει με τον Γκόγκολ, τον Τολστόι και τον Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Πριν εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα το 1998, είχε εργαστεί ως φιλόλογος, κριτικός, δοκιμιογράφος και μεταφραστής από τα ιαπωνικά. Τα βιβλία του με ήρωα τον ντετέκτιβ Εράστ Φαντόριν έχουν πουλήσει περισσότερα από δεκαοκτώ εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στη Ρωσία, και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες. "Η Στέψη" (εκδ. Κλειδάριθμος, 2017) ήταν στη μακρά λίστα του βραβείου Independent Fiction Prize για το 2010. Ο Μπόρις Ακούνιν ζει στη Μόσχα.

Συγγραφέας: Boris Akunin
Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη
Σελίδες: 440
ISBN: 978-960-461-826-2
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
Τιμή: 16,60€
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

🔎2735

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...