Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 420: Υπόθεση Λεοπόλντ (Μυθιστόρημα)


Παρίσι 2027, χρονιά προεδρικών εκλογών. Η δημοσιογράφος Μυριέλ Κριμπέλ που εργάζεται για το online περιοδικό Weblife, έχει αναλάβει να πάρει συνέντευξη από τον Στεφάν Ντιεράν, τον επίσημο υποψήφιο του μεγάλου κεντρώου κόμματος και επικρατέστερο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις... Καθώς βρίσκεται σε αδιέξοδο, προσπαθώντας να βρει μια πρωτότυπη οπτική γωνία για να παρουσιάσει την αψεγάδιαστη πορεία του, δέχεται ένα μυστηριώδες SMS: "Μιλήστε στο Ντιεράν για τον Λεοπόλντ". Το νέο σκάει σαν βόμβα: Ο Λεοπόλντ είναι ένας κρυμμένος γιος ή ένας εξαφανισμένος αδελφός; Και ποιος κρύβεται πίσω από τον πληροφοριοδότη με το ψευδώνυμο Βαθύ Λαρύγγι; Από αυτή τη στιγμή η Μυριέλ αρχίζει να ανακαλύπτει τα μυστικά αυτού του πολιτικού που βασανίζεται από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Χωρίς να υπολογίζει τις σεισμικές δονήσεις που θα προκαλέσει, θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την ερευνά της, πυροδοτώντας έτσι αλυσιδωτές αντιδράσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες και θα βρεθεί στο κέντρο μιας συνωμοσίας όπου είναι αναμεμιγμένοι πολιτικοί, ΜΜΕ και αστυνομία.

Επτά χρόνια μετά τους "Κυνηγούς Κεφαλών", που κέρδισαν το Μεγάλο Βραβείο Γαλλικής Αστυνομικής Λογοτεχνίας του 2001, ο Μισέλ Κρεσπύ με την "Υπόθεση Λεοπόλντ" μας παρασύρει σε ένα εντυπωσιακό πολιτικό θρίλερ τοποθετημένο στο εγγύς μέλλον όπου ο πολιτικός κόσμος διαφέρει ελάχιστα από τον δικό μας και στον οποίο οι υποψήφιοι μοιάζουν με τους σύγχρονούς μας σαν αδέλφια, αλλά βέβαια, σύμφωνα με τη γνωστή φράση "κάθε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα, τόπους και γεγονότα δεν μπορεί παρά να είναι τυχαία..."
Πρωτότυπη πλοκή, ανατροπές πέρα από κάθε φαντασία, μια μελλοντική εικόνα του πλανήτη μας πολύ πειστική και ένας αφηγηματικός ρυθμός που κόβει την ανάσα!!!

Ξενόγλωσσος τίτλος: L' affaire Léopold
Συγγραφέας: Michel Crespy
Μετάφραση: Έφη Μαρκοζάνε
Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2008
Αριθμός σελίδων: 448
Διαστάσεις: 21x14
ISBN13: 9789607893604
Εκδότης: Λαγουδέρα
Αρχική τιμή: €10,00

🔎2684

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...