Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 416: Το μεγαλείο της ζωής (Μυθιστόρημα)


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
JEAN MONNET 2013

«Μια απίστευτα τρυφερή, όμορφη, ποιητική ιστορία αγάπης».
–VOLKER WEIDERMANN

Ποιος ήταν ο Φράντς Κάφκα; Χάρη στον Μίχαελ Κούμπφμύλλερ, μπορούμε να φανταστούμε τον διάσημο συγγραφέα σαν ευτυχισμένο άνθρωπο που στο τέλος της ζωής του βρίσκει τον μεγάλο έρωτα. Ένα έξυπνο, συγκινητικό μυθιστόρημα για την αγάπη, την πλήρωση και την αξία κάθε μιας μέρας που ζει κανείς με προσοχή και φροντίδα.

Καλοκαίρι του 1923 σε μια λουτρόπολη της Βαλτικής, το Μύριτς. Ο φυματικός Φράντς Κάφκα, που έχει μόλις κλείσει τα σαράντα, γνωρίζει την εικοσιπεντάχρονη Ντόρα Ντιαμάντ και τολμά, λίγο πριν από το τέλος της ζωής του, να κάνει ένα βήμα που δεν είχε επιχειρήσει ώς τότε: Μετακομίζει στο Βερολίνο και ζει για πρώτη φορά μαζί με μια γυναίκα –και μάλιστα κόντρα στην οικονομική κρίση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης που κορυφώνεται, κόντρα στους γονείς του, κόντρα στη θανάσιμη αρρώστια του… Θα είναι ο τελευταίος του έρωτας, ο μεγαλύτερος ίσως στη ζωή του, σίγουρα ο πιο σημαντικός.

Ο Μίχαελ Κούμπφμύλλερ μεταμορφώνει την αληθινή ιστορία του τελευταίου χρόνου που έζησε ο Φράντς Κάφκα σ’ ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα αγάπης, ζωντανεύοντας για μας όχι μόνο τον διάσημο συγγραφέα αλλά και την Ντόρα Ντιαμάντ, τη γυναίκα που στάθηκε δίπλα του.
Ο συγγραφέας ερεύνησε συστηματικά τον Τύπο της εποχής, την αλληλογραφία και τα τετράδια με τις σημειώσεις του Κάφκα και εμβάθυνε στην ψυχή και στο ύφος του.
Το συγκλονιστικό του μυθιστόρημα μας αποκαλύπτει ένα πρόσωπο του Κάφκα που δεν γνωρίζαμε.

«To βιβλίο του Μίχαελ Κούμπφμύλλερ για τον τελευταίο έρωτα του Κάφκα είναι σαγηνευτικό και ακριβές ως την τελευταία του λεπτομέρεια».
–A. LANGENBACHER, Neue Zurcher Zeitung

«Όλα περιγράφονται ανάλαφρα αλλά εκπέμπουν μεγάλη δύναμη, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια».
–KRISTINA MAIDT-ZINKE, Suddeutsche Zeitung

«Ένα συγκινητικά όμορφο, χαμηλών τόνων μυθιστόρημα».
–E. HEIDENREICH, Literarische Welt

«Μυθιστόρημα που ακτινοβολεί σπάνια ομορφιά, το Μεγαλείο της ζωής ζωντανεύει μια συνάντηση που αγγίζει τα όρια του θαύματος».
–L’EXPRESS

Ο Μίχαελ Κούμπφμύλλερ γεννήθηκε το 1961 στο Μόναχο και ζει στο Βερολίνο. Το 2000 έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το πολυσυζητημένο μυθιστόρημα "Hampels Fluchten". Το 2007 τιμήθηκε με το βραβείο Alfred Döblin για το μυθιστόρημα "Nachricht an alle". Το 2013 τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας Jean Monnet για το "Μεγαλείο της ζωής".

Συγγραφέας: Michael Kumpfmüller
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Αριθμός σελίδων: 288
ISBN: 978-960-505-293-5
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Δεκέμβριος 2017
Εκδότης: ΑΓΡΑ
Αρχική τιμή: 15,90 ευρώ

🔎2652

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...