Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και ηθοποιός Ντέιβιντ Κάσιντι


Ένα από τα είδωλα των νέων
της δεκαετίας του '70

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη το βράδυ, σε ηλικία 67 ετών, ο τραγουδιστής, ηθοποιός και κιθαρίστας, Ντέιβιντ Κάσιντι. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ ο ίδιος είχε αποκαλύψει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι έπασχε από άνοια.
Ο Κάσιντι, ποπ είδωλο της δεκαετίας του '70, είχε γίνει γνωστός ως Keith Partridge μέσω της τηλεοπτικής σειράς «The Partridge Family», ενώ τεράστια επιτυχία είχαν γνωρίσει τα τραγούδια του “Cherish”, “I Think I love you”, “I’ll Meet You Halfway” και “C'mon Get Happy”.


The Partridge Family, season 1.
Από αριστερά προς τα δεξιά: Shirley Jones, Jeremy Gelbwaks,
Suzanne Crough, Susan Dey, Danny Bonaduce και David Cassidy

Γεννήθηκε το 1950, γιος των ηθοποιών Τζακ Κάσιντι και Έβελιν Γουόρντ. Το 1956 ο πατέρας του παντρεύτηκε με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Σίρλεϊ Τζόουνς, η οποία υποδύθηκε και τη μητέρα του Ντέιβιντ στο «The Partridge Family», αρχές δεκαετίας του '70.
Τότε δημιουργήθηκε το φαινόμενο «Cassidymania», με ορδές νεαρών κοριτσιών να φωνάζουν το όνομά του και να αγοράζουν αμέτρητα αντικείμενα με τη φωτογραφία του.
Κυκλοφόρησε δεκάδες άλμπουμ τις δεκαετίες του '70, του '80 και του '90, ενώ το 2001 επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα των βρετανικών τσαρτ -για πρώτη φορά μετά το 1974- με το τραγούδι «Τhen And Now». Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να περιοδεύει και να εμφανίζεται σε τηλεόραση, κινηματογράφο και μουσικό θέατρο.
Σε μια από τις τελευταίες συναυλίες του στο Λονδίνο το 1974, εκατοντάδες θεατές ποδοπατήθηκαν, υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί, ενώ ένα νεαρό κορίτσι εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα. Εκείνη τη χρονιά ο Ντέιβιντ εγκατέλειψε τη σειρά για να ακολουθήσει σόλο μουσική καριέρα.


Το 2008 ο Κάσιντι παραδέχτηκε δημοσίως το πρόβλημά του με τον αλκοολισμό και το 2010 συνελήφθη στη Φλόριντα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Τον Φεβρουάριο του 2017, μετά την πτώση του κατά τη διάρκεια συναυλίας, αποκάλυψε ότι έπασχε από Αλτσχάιμερ -την ίδια νόσο για την οποία είχε υποφέρει η μητέρα του Έβελιν Γουόρντ και για την πρόληψη της οποίας είχε αγωνιστεί μετά τον θάνατό της. Είχε δηλώσει στο περιοδικό People ότι θα σταματήσει τις μουσικές περιοδείες για να επικεντρωθεί στην υγεία και παρόμοιες αποκαλύψεις είχε κάνει και σε συναυλία του. Ο τραγουδιστής ξέχασε επανειλημμένως τα λόγια από τα τραγούδια του και προς το τέλος της βραδιάς δεν κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει από μια μικρή σκηνή.
Στις 18 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ότι νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Φλόριντα και βρισκόταν σε κώμα ύστερα από μη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος.


🔎2553

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...