Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Προτάσεις παιδικών βιβλίων 54: Το κλειδί


Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

«Οι σταγόνες της βροχής όχι μόνο δε σταμάτησαν να πέφτουν, αλλά με το πέρασμα της ώρας γινόταν όλο και πιο χοντρές. Το κοριτσάκι άρχισε να τρέμει, απ’ το κρύο και τη βροχή, για τα καλά. Η Ελεάνα δεν είχε σκεφτεί να πάρει μαζί της τ’ αδιάβροχό της βγαίνοντας απ’ το σπίτι. Άλλωστε, δεν είχε σκοπό να λείψει για πολύ, άσε που, όταν βγήκε, δεν έβρεχε καν. Ήθελε, απλά, να πάει να δει αν το γατάκι της γειτονιάς είχε πιει το γάλα που του είχε βάλει στο πιατάκι του.»
Για κακή της τύχη, η Ελεάνα κλείστηκε έξω από το σπίτι της και η μαμά της θα επέστρεφε αργά το βράδυ από τη δουλειά της. Για καλή της τύχη όμως, εκείνη τη στιγμή, περνούσε από εκεί ένα αγόρι που αγαπούσε την περιπέτεια και που θα γινόταν ο καλύτερός της φίλος... Μια καθημερινή περιπέτεια.

Σελίδες Νοσταλγίας: Μια όμορφη και ευαίσθητη ιστορία που μιλάει για την φιλία, για τον σεβασμό και για την αξία της οικογένειας.
Η Ελεάνα είναι ένα κοριτσάκι που ένα βράδυ βγαίνει από το σπίτι και κλείνει κατά λάθος πίσω του την πόρτα. Δεν έχει πάρει μαζί της το κλειδί και η μητέρα της -ως συνήθως- πρόκειται ν' αργήσει να γυρίσει από τη δουλειά. Ο πατέρας της δουλεύει σε άλλη πόλη και συναντιούνται μόνο κάποια Σαββατοκύριακα όλοι μαζί. Έξω στο δρόμο κάνει κρύο, βρέχει και η Ελεάνα αισθάνεται πολύ μόνη. Αν και οι συνθήκες της καθημερινότητάς της την έχουν κάνει να ωριμάσει πιο γρήγορα από άλλα παιδιά της ηλικίας της, ωστόσο δεν παύει να είναι μόνο ένα κοριτσάκι που κρυώνει και φοβάται. Τότε είναι που εμφανίζεται ένα αγόρι, ο Νάρκισσος, λίγο μεγαλύτερο από την ίδια και δείχνει διάθεση να την βοηθήσει. Η Ελεάνα δεν ξέρει αν μπορεί να το εμπιστευθεί, όμως εκείνος σκαρφαλώνει σαν γάτος από τα λούκια και τα περβάζια, μπαίνει στο σπίτι και ανοίγει την πόρτα από μέσα. Δεν ζητάει φυσικά κανένα αντάλλαγμα, υπόσχεται όμως στην Ελεάνα ότι θα ξαναπεράσει να την δει κάποια μέρα. Το κορίτσι τον περιμένει με αγωνία κάθε μέρα να φανεί, κι όταν έχει αρχίσει να απογοητεύεται, ο Νάρκισσος κάνει την εμφάνισή του. Μια δυνατή φιλία γεννιέται και η Ελεάνα θα γνωρίσει με την βοήθεια του Νάρκισσου έναν κόσμο που δεν ήξερε πως υπήρχε...
Η ιστορία απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια. Από τα βιβλία που αξίζει να διαβάσει το παιδί σας.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✮✮✮✮

Τίτλος πρωτοτύπου: La clé
Συγγραφέας: Yvon Mauffret
Εικονογράφηση: Ginette Hoffmann
Μετάφραση: Ελίνα Χ. Μαρμαρίδου
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
ISBN: 9789607984340
Σειρά βιβλίου: Σύγχρονη Λογοτεχνία για Παιδιά (Νο 3)
Αριθμός σελίδων: 64
Εξώφυλλο: Σκληρό
Προτεινόμενη ηλικία: 8 και άνω
Διαστάσεις: 21x15
Ημερομηνία 1ης έκδοσης: Ιούλιος 1999
Ημερομηνία 2ης έκδοσης (αυτής που παρουσιάζουμε): Ιανουάριος 2001
Εκδότης:
Σύγχρονοι Ορίζοντες
Τιμή:
6,00€


🔎2427

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...