Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Προτάσεις παιδικών βιβλίων 48: Ο Δράκος του Πάγου (Φανταστική Λογοτεχνία)


George R.R. Martin και Luis Royo

Ο δράκος του πάγου ήταν πλάσμα θρυλικό που προκαλούσε δέος, αφού κανείς δεν είχε καταφέρει ποτέ να δαμάσει το είδος του. Σαν πετούσε στους ουρανούς, άφηνε πίσω ερήμωση, κρύο, παγωμένη γη. Η Αντάρα όμως δε φοβόταν, αφού ήταν παιδί του χειμώνα, γεννημένη στον χειρότερο παγετό που ακόμα και οι γηραιότεροι μπορούσαν να θυμηθούν.
Δεν ήξερε πότε είχε δει για πρώτη φορά τον δράκο του πάγου. Έμοιαζε να υπάρχει από πάντα στη ζωή της. Τον έβλεπε φευγαλέα, από μακριά, καθώς έπαιζε στο παγωμένο χιόνι για ώρα πολλή, ακόμα κι όταν τα υπόλοιπα παιδιά είχαν τρέξει να βρουν λίγη ζεστασιά. Στα τέσσερά της τον άγγιξε για πρώτη φορά και στα πέντε της ανέβηκε στην πλατιά, παγερή ράχη του. Ύστερα, στα εφτά της, μια ήσυχη μέρα του καλοκαιριού, δράκοι της φωτιάς από τον Βορρά όρμησαν στον οικισμό όπου βρισκόταν το σπίτι της. Και η Αντάρα έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στον δράκο του πάγου και την οικογένεια που την αγαπούσε...

Εικονογραφημένος από τον διάσημο ζωγράφο και σχεδιαστή κόμικς Luis Royo, ο Δράκος του πάγου αποτελεί μια αξέχαστη ιστορία θάρρους, αγάπης και θυσίας, ενός από τους πιο τιμημένους συγγραφείς βιβλίων φαντασίας όλων των εποχών.

Ο Δράκος του Πάγου ξεχειλίζει από τη μαγεία και την ομορφιά της μεστής, βελούδινης πεζογραφίας του Μάρτιν [...] Η φανταστική απόδοση της διαχρονικής αυτής ιστορίας ηρώων και δράκων, η δύναμη μιας οικογένειας, η ενηλικίωση ενός πολύ ιδιαίτερου κοριτσιού, θα μαγέψουν το κοινό κάθε ηλικίας. Είναι ένα σπουδαίο βιβλίο.
-VOYA

Αυτό το βιβλίο φαντασίας αποτελεί μια σύντομη αλλά πλούσια μύηση στο είδος, που θα αρέσει και σε αγόρια και σε κορίτσια.
-School Library Journal

Ένα βιβλίο απαραίτητο για όλους τους θαυμαστές του Μάρτιν.
-SF Revu

Σελίδες Νοσταλγίας/Παναγιώτης Πλαφουτζής: Ένα πανέμορφο και εντυπωσιακό βιβλίο, με μια ιστορία ξεχωριστή, γεμάτη δύναμη, ηρωισμό και συναίσθημα.
Ο George R.R. Martin μας αφηγείται σε οκτώ κεφάλαια την ιστορία της Αντάρα, ενός μικρού κοριτσιού που γεννήθηκε μέσα στην παγωνιά, χάνοντας την μητέρα της στη γέννα. Η βαρυχειμωνιά θα αφήσει για πάντα το σημάδι της στο μικρό κορίτσι, παγώνοντάς του την καρδιά. Έτσι, εκείνο, μεγαλώνοντας με τον πατέρα και τα αδέλφια του στο αγρόκτημά τους, μαθαίνει να αγαπά περισσότερο τον χειμώνα! Αψηφά το κρύο και την παγωνιά και μαθαίνει να αδιαφορεί για τον πόνο. Όταν θα γίνει τεσσάρων ετών, θα συναντήσει τον «Δράκο του Πάγου» και θα αισθανθεί μαζί του οικειότητα. Ο δράκος θα μετατραπεί σιγά-σιγά σε έναν φύλακα-άγγελο για το μικρό κορίτσι και την οικογένειά του. Όμως, όταν θα φτάσει η στιγμή που όλα θα κινδυνέυσουν με αφανισμό, η Αντάρα θα πρέπει να κάνει τις δικές της επιλογές, που θα σημαδέψουν την ζωή της.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα εντυπωσιάσει όλα τα παιδιά με την πρωτότυπη ιστορία και τον τρόπο αφήγησής της. Να μην μιλήσουμε για την εκπληκτική εικονογράφηση του μοναδικού Luis Royo. Αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους γονείς που θέλουν να γνωρίσουν στα παιδιά τους την φανταστική λογοτεχνία. Και είναι σίγουρο πως θα το διαβάσουν και οι ίδιοι με μεγάλη ευχαρίστηση...

Ξενόγλωσσος τίτλος: THE ICE DRAGON
Συγγραφέας: George Raymond Richard Martin
Εικονογράφος: Luis Royo
Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
ISBN: 978-618-03-0110-6
Σελίδες: 128
Ημερομηνία έκδοσης: 02/06/2015
Τιμή: €8,80

👬2300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...