Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Λογοτεχνικές Προτάσεις 354: Η κληρονομιά (Μυθιστόρημα)


Ο Τζέικ Μπριγκάνς, ο δικηγόρος της θρυλικής "Ετυμηγορίας", αναλαμβάνει μια νέα συνταρακτική υπόθεση…
Ο βαθύπλουτος Σεθ Χάμπαρντ αργοπεθαίνει βαριά άρρωστος. Πριν κρεμαστεί από έναν πλάτανο, δίνοντας τέλος στο μαρτύριό του, αφήνει μια καινούρια χειρόγραφη διαθήκη. Η πράξη του αυτή οδηγεί τα παιδιά του και τη μαύρη υπηρέτριά του σε μια αντιπαράθεση περίπλοκη και δραματική όσο κι εκείνη η δίκη για φόνο που κατέστησε άλλοτε τον Μπριγκάνς έναν από τους πιο διάσημους πολίτες της Κομητείας Φορντ.
Η δεύτερη διαθήκη γεννάει πάρα πολλά ερωτηματικά: γιατί ο Χάμπαρντ άφησε όλη σχεδόν την περιουσία του στην υπηρέτριά του; Μήπως η χημειοθεραπεία και τα παυσίπονα είχαν θολώσει το μυαλό του; Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με ένα κομμάτι γης που κάποτε ήταν γνωστό ως Σίκαμορ Ρόου;

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την "Ετυμηγορία" –ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της εποχής μας– ο Τζον Γκρίσαμ επιστρέφει στο σκηνικό και τους αλησμόνητους χαρακτήρες που τον κατέστησαν έναν από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς της Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου. Μας οδηγεί ξανά στο περίφημο δικαστήριο του Κλάντον, καθώς ο Τζέικ Μπριγκάνς αναμιγνύεται σε μια πολύκροτη υπόθεση που θα φέρει στην επιφάνεια παλιές φυλετικές εντάσεις και τη σκοτεινή ιστορία της περιοχής.

Τίτλος πρωτοτύπου: The Sycamore Row
Συγγραφέας: John Grisham
Μετάφραση: Γιάννης Σπανδωνής
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Άγγελος Αναστασιάδης
Σελίδες: 560
ISBN: 9789605070656
Ημερομηνία έκδοσης: Ιούλιος 2014
Τιμή: €9,90
Εκδόσεις: Bell

🔎2323

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...