Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Ελληνικά Comic Books 303: Ο πανίσχυρος Θορ (2017)


Ο Θορ επιστρέφει στη δική του διάσταση για να δει πως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει.
Ένας άνδρας που ισχυρίζεται πως είναι ο θεός Χέιμνταλ έχει πάρει ομήρους το "Balloon Bunch Day Care" και υπόσχεται να μην πειράξει κανέναν, αν πρώτα δει τον mighty Θορ. Ο μόνος τρόπος για να αποδειχτεί πως αυτός ο άνδρας είναι ο guardian of the Rainbow Bridge ή όχι, είναι να πάνε στο Άσγκαρντ, την κατοικία των θεών. Με την άφιξή τους, ο Θορ μαθαίνει την πραγματική ταυτότητα του ανδρός… Στη συνέχεια κάνουν την εμφάνισή τους και οι Avengers, με τα πράγματα να παίρνουν μία δραματική στροφή…

Ποιος είναι ο θεός Θορ;
Σαν ο Σκανδιναβός θεός του κεραυνού και της αστραπής, ο Θορ κρατάει στα χέρια του ένα από τα σπουδαιότερα όπλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, το μαγικό σφυρί Mjolnir. Αν και πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τον Θορ απλά μυώδη και άξεστο, στην πραγματικότητα είναι έξυπνος και συμπονετικός. Σίγουρος για τον εαυτό του, δεν θα σταματήσει ποτέ να μάχεται για κάτι που αξίζει να δώσεις μάχη.
Γιος του θεού Όντιν, η δύναμη, η αντοχή και η αντίσταση σε τραυματισμούς του Θορ, είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές της φυλής των υπερανθρώπων. Ζει για πολλά χρόνια (όχι όμως απρόσβλητος στο πέρασμα των χρόνων), με μεγάλες άμυνες σε αρρώστιες και τραύματα. Η σάρκα και τα κόκκαλα του είναι πολύ πιο δυνατά και ανθεκτικά από ενός ανθρώπου.
Ο Θορ έκανε την πρώτη του παρουσία σε κόμικς μέσα στο Journey into Mystery #83 (Αύγουστος 1962), ένας χαρακτήρας-δημιουργία των θρύλων Stan Lee, Larry Lieber και Jack Kirby.
Από τότε μέχρι σήμερα, και σαν ένας από τους ιδρυτές της superhero ομάδας των Avengers, ο Θορ έχει εμφανιστεί σε κόμικς, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και video games.
Συγγραφέας: Dan Jurgens
Eικονογράφηση: John Romita Jr.
ISBN: 9789604364763
Ημερομηνία έκδοσης: 16/06/2017
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 240
Διαστάσεις: 25x17 cm
Εκδόσεις: Οξύ / Public
Τιμή: 20,99€

👬2285

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...