Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Απεβίωσε ο τηλεοπτικός Batman, Adam West


Ο Adam West, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Batman της DC στην κλασική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '60, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, μετά από σύντομη μάχη με την λευχαιμία.

Ο Adam West κατάφερε να ταυτιστεί με τον χαρακτήρα του Batman και χάρη στην τεράστια απήχηση που είχε η σειρά της δεκαετίας του 1960, ο σούπερ ήρωας απέκτησε φανατικό κοινό.


Ο West κέρδισε τον ρόλο όταν ένας από τους παραγωγούς του τηλεοπτικού «Batman» τον είδε να παίζει σε μια σειρά διαφημιστικών της Nestle. Οι περιπέτειες του μασκοφόρου τιμωρού έκαναν πρεμιέρα στο ABC τον Ιανουάριο του 1966 και γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας και μια υποψηφιότητα για Emmy καλύτερης κωμικής σειράς, χάρη στο χιούμορ, τις φανταχτερές ποπ αποχρώσεις -σε μια εποχή όπου το ασπρόμαυρο ήταν ακόμα η κυρίαρχη τάση- ενώ μια κινηματογραφική ταινία, η πρώτη μεγάλου μήκους με ήρωα τον Batman, γυρίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στην ίδια χρονιά, πριν καν ξεκινήσει η δεύτερη σεζόν!



Ο West είχε παντρευτεί 3 φορές και από τους γάμους του είχε αποκτήσει έξι παιδιά.
Σε μία από τελευταίες συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει το 2014 στο Associated Press, είχε τονίσει πως «είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς με έναν χαρακτήρα όπως ο Batman. Είμαι βέβαιος πως έχω κάτι από σούπερ ήρωα μέσα μου για πάντα».
Τα δυσάρεστα νέα ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η οικογένεια του: «Ο πατέρας μας πάντα έβλεπε τον εαυτό του ως τον λαμπερό ιππότη που θα έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή των οπαδών του. Ήταν και πάντα θα είναι ο ήρωας μας»...



👬2248

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...