Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ελληνικά Comic Books 292 / Βιβλιοκριτική: Τα ροζ μαύρα (2016)


Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

Μετά ΤΑ ΜΑΥΡΑ και ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΑ, ο Αρκάς επανέρχεται με ένα τρίτο αλμπουμάκι μακάβριας ιλαρότητας: ΤΑ ΡΟΖ ΜΑΥΡΑ!
Τι σημαίνει όμως αυτός ο παράδοξος τίτλος; Τι σχέση έχει το μαύρο με το ροζ; Μα, όση σχέση έχει το σεξ με τον θάνατο. Γιατί αυτά είναι τα θέματα που πραγματεύεται αυτό το βιβλιαράκι: το σεξ και ο θάνατος.
Ο κυνικά πνευματώδης Χάρος, που γνωρίσαμε στα προηγούμενα «μαύρα», μπαίνει τώρα στις κρεβατοκάμαρες των θυμάτων του, επεμβαίνοντας απρεπώς στις πιο ιδιωτικές τους στιγμές. Λάγνοι υπερήλικες και ρομαντικές γηραιές κυρίες βρίσκονται αντιμέτωποι με το αναπόδραστο μέσα σε απερίγραπτα κωμικές συνθήκες!...
Ο Αρκάς για άλλη μια φορά, χωρίς φόβο και πάθος, μας δείχνει πώς να γελάμε με τους φόβους και τα πάθη μας!...



Σελίδες Νοσταλγίας: Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και πετυχημένους χαρακτήρες του Αρκά την τελευταία δεκαετία, επιστρέφει για να μας βάλει στη θέση μας. Ή μάλλον... για να μας πάρει μακριά από αυτήν! Πρόκειται για το πιο ανάλαφρο ίσως αλλά και πικάντικο μέρος μίας κορυφαίας τετραλογίας, με πρωταγωνιστή τον Χάρο που έχει βγει παγανιά και θερίζει πρώτα με τις ατάκες του και μετά με το δρεπάνι του! Ποτέ πριν ο θάνατος δεν προξένησε τόσο γέλιο.
Ο Αρκάς, διανύει περίοδο μεγάλης δημιουργικότητας και τον χαιρόμαστε μέσω facebook. Η έκδοση σε βιβλιαράκια των ατακαδόρικων γελοιογραφιών του, ήταν φυσικό επακόλουθο λόγω της μεγάλης αποδοχής τους αλλά και γιατί εκδότης και δημιουργός δεν θα μπορούσαν να στερήσουν από αυτή την απόλαυση και όσους δεν εμπλέκονται με τα κοινωνικά δίκτυα.
Σε αυτό το μίνι άλμπουμ, ο Χάροντας εισέρχεται στις κρεβατοκάμαρες των θυμάτων του και επεμβαίνει χωρίς κανέναν ενδοιασμό στις πιο προσωπικές τους στιγμές. Ατέλειωτες στιγμές πιπεράτου μαύρου χιούμορ, με τον Χάρο να δίνει ρεσιτάλ γέλιου, δίχως να σέβεται τίποτα και κανέναν -κάτι τέτοιο δεν κάνει και στην πραγματικότητα άλλωστε; Η ηλικία, η κατάσταση της υγείας, το φύλο, η εμφάνιση ή η κοινωνική θέση δεν παίζουν κανέναν ρόλο! Σαν έρθει η ώρα σου...
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✰✮ 9/10

Δημιουργός: Αρκάς
Ημερομηνία έκδοσης: 12/04/2016
ISBN: 9789603295785
Αριθμός σελίδων: 64
Εξώφυλλο: Μαλακό
Εκδότης: Γράμματα
Τιμή: 5,00 ευρώ




👬2218

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...