Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Ελληνικά Comic Books 290 / Βιβλιοκριτική: Τα πολύ μαύρα (2016)


Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

Μετά ΤΑ ΜΑΥΡΑ ο Αρκάς επανέρχεται με ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΑ, προσφέροντάς μας μια ακόμα πιο χορταστική δόση σκοτεινού, αλλά πανέξυπνου χιούμορ. Ο βασικός πρωταγωνιστής κι εδώ είναι η μαυροντυμένη, δρεπανηφόρα φιγούρα του Χάρου, ενός Χάρου όμως, που μόνο φόβο δεν μας προκαλεί. Γιατί εδώ ο Μεγάλος Θεριστής αποδεικνύεται Μεγάλος Χιουμορίστας, και το μακάβριο δίνει τη θέση του στο ξεκαρδιστικά αστείο.

Για άλλη μια φορά ο Αρκάς ξορκίζει τον θάνατο με το λυτρωτικό γέλιο, ένα γέλιο αβίαστο και πληθωρικό, που είναι πάντα κατάφαση ζωής.




Σελίδες Νοσταλγίας: Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και πετυχημένους χαρακτήρες του Αρκά την τελευταία δεκαετία, επιστρέφει για να μας βάλει στη θέση μας. Ή μάλλον... για να μας πάρει μακριά από αυτήν! Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της πιο... "μαύρης" σειράς του δημιουργού. Σίγουρα πρόκειται και για το πιο "μαύρο" και δυνατό μέρος αυτής της κορυφαίας τετραλογίας, με πρωταγωνιστή τον Χάρο που έχει βγει παγανιά και θερίζει πρώτα με τις ατάκες του και μετά με το δρεπάνι του! Ποτέ πριν ο θάνατος δεν προξένησε τόσο γέλιο.
Ο Αρκάς, διανύει περίοδο μεγάλης δημιουργικότητας και τον χαιρόμαστε μέσω facebook. Η έκδοση σε βιβλιαράκια των ατακαδόρικων γελοιογραφιών του, ήταν φυσικό επακόλουθο λόγω της μεγάλης αποδοχής τους αλλά και γιατί εκδότης και δημιουργός δεν θα μπορούσαν να στερήσουν από αυτή την απόλαυση και όσους δεν εμπλέκονται με τα κοινωνικά δίκτυα.
Σε αυτό το μίνι άλμπουμ, ο Χάροντας έχει τις... μαύρες του, καθώς συνειδητοποιεί ότι οι άνθρωποι... δεν τελειώνουν ποτέ. Αν και σωστός επαγγελματίας -αν μη τι άλλο- έχει δικαίωμα να αισθανθεί κι αυτός λιγάκι κουρασμένος! Ατέλειωτες στιγμές πιπεράτου μαύρου χιούμορ, με τον Χάρο να δίνει ρεσιτάλ γέλιου, δίχως να σέβεται τίποτα και κανέναν -κάτι τέτοιο δεν κάνει και στην πραγματικότητα άλλωστε; Η ηλικία, η κατάσταση της υγείας, το φύλο, η εμφάνιση ή η κοινωνική θέση δεν παίζουν κανέναν ρόλο! Σαν έρθει η ώρα σου...
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✰✮ 9/10

Δημιουργός: Αρκάς
Ημερ/νία έκδοσης: 18/02/2016
ISBN: 9789603295747
Αριθμός σελίδων: 64
Εξώφυλλο: Μαλακό
Εκδότης: Γράμματα
Τιμή: 5,00 ευρώ





👬2207

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...