Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Σινεμά και DVD 81: Νώε / Noah (2014)


Θεϊκά οράματα προειδοποιούν τον Νώε (Russell Crowe) για την επικείμενη καταστροφή του κόσμου. Αν και εκείνος θα προσπαθήσει να πείσει τους ανθρώπους για το κακό που έρχεται και να τους βοηθήσει να σωθούν, κανένας δεν θα τον ακούσει. Τότε ο Νώε θα αποφασίσει πως χρειάζεται να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του για να προστατέψει την οικογένειά του.

Εμπνευσμένος από την επική ιστορία θάρρους, θυσίας και ελπίδας, ο οραματιστής σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι φέρνει στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα και τρισδιάστατα, τη δική του εκδοχή του «Νώε», από 27 Μαρτίου 2014.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου, υποδύεται τον διάσημο από τη Βίβλο χαρακτήρα του Νώε, του προφήτη του Θεού, που σώζει την οικογένειά του και εκπροσώπους όλου του ζωικού βασιλείου μέσα στην κιβωτό, όταν η Γη πλήττεται από μια φονική πλημμύρα, τον βιβλικό κατακλυσμό που αφανίζει τον κόσμο.



Ο διάσημος ηθοποιός ενορχηστρώνει τη διάσωση του ζωικού βασιλείου, το οποίο θα κατοικήσει στην νέα Εδέμ, έχοντας στο πλευρό του σημαντικούς ηθοποιούς όπως ο «βετεράνος» Άντονι Χόπκινς στο ρόλο του Μαθουσάλα, η Τζένιφερ Κόνελι και η νεαρή σταρ του Χάρι Πότερ, Έμα Γουάτσον. Όλοι μαζί, με προεξάρχοντα το σκηνοθέτη, φαντάζονται και ζωντανεύουν κινηματογραφικά την άγνωστη ζωή του Νώε και της οικογένειάς του στην πορεία τους προς μια νέα ημέρα για όλη την Κτίση. Ζώα, κεραυνοί, βροχές, μάχες, εντυπωσιακά (και τρισδιάστατα) εφέ και φυσικά η τεράστια ξύλινη κιβωτός πρωταγωνιστούν στην επικών προδιαγραφών περιπέτεια που θα συμπαρασύρει με τον θεαματικό κατακλυσμό και το κοινό σε μια ιστορία καταστροφής και ελπίδας.




-Ο Αρονόφσκι προσέφερε το ρόλο του Νώε στους Κρίστιαν Μπέιλ και Μάικλ Φασμπέντερ, οι οποίοι τον απέρριψαν. Ο Μπέιλ προτίμησε το ρόλο του Μωυσή στην ταινία Exodus του Ρίντλεϊ Σκοτ. Η Ντακότα Φάνινγκ πήρε αρχικά το ρόλο της Ίλα, αλλά αποχώρησε λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η Τζούλιαν Μουρ θεωρήθηκε πιθανή για το ρόλο της Νάμι. Οι Λίαμ Νίσον, Λιβ Σράιμπερ και Βαλ Κίλμερ θεωρήθηκαν πιθανοί για το ρόλο του Τούμπαλ-Κάιν.
-Αν περιμένετε πιστή μεταφορά των βιβλικών εδαφίων στο σινεμά, αυτό δεν θα το βρείτε σε αυτή την ταινία. Άλλωστε, το Χόλλυγουντ μας έχει συνηθίσει να "πιάνει" το... κεντρικό θέμα και όλα τ' άλλα να τα θεωρεί περιττές λεπτομέρειες.
-Η ταινία δεν προβλήθηκε σε Κατάρ, Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο, Ιορδανία, Κουβέιτ και άλλες χώρες. Αναμενόμενο, βέβαια, με το θέμα της ταινίας και τα θρησκευτικά ιδεολογικά πιστεύω της Μέσης Ανατολής.

Παραγωγή: Paramount Pictures
Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky
Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Logan Lerman, Emma Watson, Anthony Hopkins
Διάρκεια: 132 λεπτά


👬2126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...