Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 268: Ιστορίες της ζωής σου και άλλες ιστορίες


Η πρώτη συλλογή διηγημάτων του πολυβραβευμένου Ted Chiang, που περιλαμβάνει το διήγημα «Η ιστορία της ζωής σου», στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ταινίας "Άφιξη" του Denis Villeneuve.

Βραβείο Nebula, 1990, για την ιστορία «Ο πύργος της Βαβυλώνας»
Βραβείο Nebula, 1999, για την ιστορία «Η ιστορία της ζωής σου»
Βραβείο Nebula, 2002 και Βραβείο Hugo, 2002, για την ιστορία «Κόλαση είναι η απουσία του Θεού»

Ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας μεταφράζεται στα ελληνικά για πρώτη φορά. Ο βραβευμένος με τέσσερα βραβεία Hugo και ισάριθμα βραβεία Nebula, Ted Chiang, παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό με μια συλλογή οχτώ εκπληκτικών διηγημάτων που εξερευνούν τα όρια μεταξύ επιστήμης και θρησκείας, ντετερμινισμού και ελεύθερης βούλησης.
Από το διήγημα «Ο πύργος της Βαβυλώνας», με θέμα ένα τεράστιο κτίσμα που φιλοδοξεί να συνδέσει την επιφάνεια της Γης με τον ουράνιο θόλο, έως το διήγημα «Κόλαση είναι η απουσία του Θεού», για έναν κόσμο όπου οι επισκέψεις από αγγέλους αποτελούν ένα μαγευτικό όσο και τρομακτικό κομμάτι της καθημερινότητας, η φαντασία του Ted Chiang μας προκαλεί να αμφισβητήσουμε τις παγιωμένες αντιλήψεις μας για το σύμπαν και τη θέση μας σε αυτό.
Το διήγημα «Η ιστορία της ζωής σου», περιγράφει την άφιξη στη γη μιας ομάδας εξωγήινων που αναγκάζουν έναν Αμερικανό φυσικό και μια Αμερικανίδα γλωσσολόγο να ασχοληθούν με τη μελέτη και την αποκωδικοποίηση της γλώσσας τους, βοηθώντας τους δύο επιστήμονες να διερευνήσουν τα όρια της ανθρώπινης γλώσσας και την έννοια του χρόνου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιστορία, η οποία μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον τίτλο «Άφιξη», σε σκηνοθεσία Denis Villeneuve και πρωταγωνιστές τους Amy Adams, Jeremy Renner και Forest Whitaker.

«Αστραφτερές ιστορίες που σε στοιχειώνουν και σε συνεπαίρνουν. Ο Ted Chiang είναι τόσο απολαυστικός, πρωτότυπος και στιλίστας, ώστε απλώς μένεις άφωνος…»
-Junot Diaz

Το βιβλίο περιλαμβάνει τις ιστορίες:
-Ο Πύργος της Βαβυλώνας
-Κατάλαβε
-Διαίρεση με το Μηδέν
-Η ιστορία της ζωής σου 
-Εβδομήντα Δύο Γράμματα
-Η Εξέλιξη της Ανθρώπινης Επιστήμης
-Κόλαση είναι η απουσία του Θεού
-Σ' αρέσει αυτό που βλέπεις;

Συγγραφέας: Ted Chiang
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 978-960-04-4763-7
Σελίδες: 376
Σχήμα: 14x20,6
Τίτλος πρωτοτύπου: Stories of Your Life and Others
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανίτης
Εξώφυλλο: Μαλακό
Τιμή: 15,50€
Εκδόσεις: Κέδρος

👬1866

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...