Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 266: Έχω όλους τους δίσκους τους (Μουσικό... μυθιστόρημα)


"Έχω όλους τους δίσκους τους" είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του Μπάμπη Αργυρίου με ήρωα τον Σίμο Μπάνση. Το μεγαλύτερο μέρος της δράσης του εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο μισό του 2013. Εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2013 από τα Mic Books. Το εξώφυλλο σχεδίασε ο Γιώργος Τραγάκης.

Ο Σίμος Μπάνσης δεν είναι ένας συνηθισμένος μουσικόφιλος και οι γνώσεις του δεν εξαντλούνται σε δισκογραφικά θέματα. Γνωρίζει φερ' ειπείν τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Robert Wyatt με τον Vic Chesnutt και πώς χλεύασε η πανκ εμπροσθοφυλακή τον Neil Young, όταν τους έβαλε ν' ακούσουν το "Like A Hurricane" που μόλις είχε γράψει. Ο ίδιος βοήθησε την Patti Smith σ' έναν σημαντικό στίχο της και είναι ικανός να φτιάξει το προφίλ του Morrissey, του Mark E. και του Robert Smith, διαβάζοντας απλώς τους στίχους τους.
Στο παρελθόν είχε την ευχέρεια να απορρίπτει δουλειές που δεν ήταν του γούστου του, όμως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και αναγκάζεται να εργαστεί σαν νυχτερινός συνομιλητής. Η τύχη θα φέρει στο δρόμο του μουσικούς, άξεστους πότες, διευθυντές και ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών, σκηνοθέτες, αλλά και την Μαρίνα Λινάρδου η οποία εργάζεται σαν dj σε μπαρ της πόλης, αγαπάει τους δίσκους και θαυμάζει τους ανθρώπους που διαθέτουν ευφυΐα, χιούμορ και φαντασία. Ο Σίμος βιάστηκε να της αποκαλύψει ότι θα φτιάξει ένα πανκ remake της ταινίας "Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα".
Όμως η ζωή δεν γεμίζει μόνο με μουσική, σινεμά, εκδρομές και ξενύχτια με φίλους. Έχει χώρο για συμπεριφορές που προκαλούν οργή, διλήμματα, απώλειες, δυσάρεστες καταστάσεις και απρόοπτα που προξενούν μεγάλο πόνο. Και τότε, η μόνη διέξοδος είναι προς τα πάνω.

Οι κύριοι χαρακτήρες:
Σίμος Μπάνσης - αφηγητής
Στέφανος Μπάνσης - αδερφός και λογιστής
Στέλλα Μπάνση - σύζυγος του Στέφανου
Σταύρος και Μαξ - φίλοι του Σίμου
Μαρίνα Λινάρδου - dj και αντικείμενο πόθου
Νέστορας Λινάρδος - αδερφός και μουσικός
Νίκος Μαυρίκιος - διευθυντής του Starman fm
Μάρκος Κοσμίδης - σκηνοθέτης

Χώροι:
Οι δύο βασικοί ήρωες που ζουν σε διαμερίσματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, γνωρίζονται στο μπαρ Atomizer και αργότερα συναντιούνται τυχαία στο δισκάδικο Ghost Rider. Στη ροή της ιστορίας τούς συναντάμε στο λιμάνι, σε ταβέρνα της πλατείας Άθωνος, σε μπαρ της περιοχής του Λευκού Πύργου, της Βαλαωρίτου και ταξιδεύουμε μαζί τους στη Ζαγορά Πηλίου και το Βελιγράδι.
Πλοκή:
Χάρη σε μια παλιά γνωριμία του πατέρα του ο Σίμος Μπάνσης προσλαμβάνεται σε δουλειά, με αντικείμενό που δεν είχε ξανακούσει. Γνωρίζει την Μαρίνα που βάζει μουσική σε μπαρ και αποκτά εβδομαδιαία εκπομπή σε ροκ σταθμό της πόλης. Απομένει μόνο η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου του: το remake των «Κουρελιών που τραγουδάνε ακόμα» του Νικολαΐδη, σε πανκ εκδοχή…
Soundtrack:
Ακούγονται οι Hüsker Dü, Phil Ochs, Feelies, Smog, Vic Chesnutt, Murder By Death, Chameleons, Blue Orchids, Jefferson Airplane, Daniel Johnston, New Model Army, Small Faces, Crime & The City Solution κ.α.

Εκδότης: Mic Books
Διανομή: Απόπειρα
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Νοέμβριος 2013
Σελίδες: 340
Διαστάσεις: 15x21
ISBN: 978-960-7881-20-5
Τιμή: 12,00 ευρώ

👬1848

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...