Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ο θρυλικός Ζαγκόρ επιστρέφει!


Ο Ζαγκόρ, το φοβερό "Πνεύμα με το Τσεκούρι", κυκλοφορεί σε αυτόνομο περιοδικό στις 6 Δεκεμβρίου, παρέα και με άλλους αγαπημένους ήρωες!

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://www.ccpublic.gr/, των εκδόσεων Ανεμοδουρά

Αν εξαιρέσουμε την ειδική έκδοση του Ζαγκόρ που κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου αυτού του έτους, ο ήρωας αυτός είχε να εμφανιστεί σε αυτόνομο περιοδικό (από τις εκδόσεις Ανεμοδουρά) από τις 11 Δεκεμβρίου του 1975. Πάνω από 40 χρόνια!!! Οι εκκλήσεις όλων των αναγνωστών για την έκδοση του ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικές... Κάτι έπρεπε να κάνουμε... Απλά θέλαμε να το κάνουμε σωστά και την κατάλληλη στιγμή! Το «πνεύμα με το τσεκούρι» επιστρέφει λοιπόν σε μια νέα διμηνιαία έκδοση 164 σελ., που θα περιέχει 3 ήρωες κάθε φορά, με βασικούς τον Ζαγκόρ βέβαια και τον Κοκομπίλ. Ποιος είναι όμως ο θρυλικός Ζαγκόρ που δημιουργήθηκε το 1961 από τον σεναριογράφο και εκδότη Sergio Bonelli [1932–2011] και τον σχεδιαστή Gallieno Ferri [1929–2016];
Ο Ζαγκόρ είναι ένα αμάλγαμα πολλών φημισμένων ηρώων: Από τον Superman [1938] πήρε τον αλτρουισμό και το πνεύμα δικαιοσύνης, από τον Tarzan [1912] την φοβερή κραυγή και τις ικανότητες να πηδά από κλαδί σε κλαδί, από τον Tex [1948] το υπόβαθρο του σπαγγέτι ουέστερν, από τον Phantom [1936] τις μυστικιστικές και μεταφυσικές προεκτάσεις, από τον Ρομπέν των Δασών την ανιδιοτέλεια και την αντίσταση στην καταπίεση, από τον Δον Κιχώτη [1605] τον ρομαντισμό και τη μοναξιά. Η ιστορία του Ζαγκόρ τοποθετείται στο βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τον 19ο αιώνα. Μετά τη δημιουργία της βάσης του σε μια ελώδη, δύσβατη περιοχή του φανταστικού δάσους του Darkwood, ο ειρηνοποιός Ζαγκόρ αρχίζει το έργο του ως υπερασπιστής της ειρήνης, της τάξης και της δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας, ενίοτε, όπλα εκεί όπου δεν χωράνε λόγια. Σύντροφος του σε όλες τις περιπέτειες, ο κωμικός Μεξικανός Τσίκο, το κόμικς-ανάλογο του Σάντσο Πάντσα.
Το #1 του Ζαγκόρ περιέχει 2 ακόμη ήρωες, που εμφανίστηκαν επίσης τη δεκαετία του '70, ιδιαίτερα αγαπητούς, που όμως δεν μακροημέρεψαν! Πρόκειται για τους Κοκομπίλ, εναν ιδιόρυθμο καου-μπόυ με περίεργες συνήθειες, όπως το να πίνει χαμομήλι, αλλά και μεγάλες ικανότητες στο πιστόλι, δημιούργημα του Benito Jacovitti και τον Δίκαιο, τον ήρωα που συνδύαζε τον καλοζωιστή bon viveur τύπου Τζέημς Μποντ και τον αμείλικτο πολέμιο κάθε μορφής αδικίας, δημιούργημα των Jean Ollivier και Raphael Marcello.
Αυτή η έκδοση, που αποτελεί ουσιαστικά την 4η περιοδική έκδοση της νέας μας εκδοτικής προσπάθειας (μετά τον "Μπλεκ", το "Μίστερ Νο και οι... άλλοι" και το "Μικρό Ήρωα") περιέχει πραγματικά ήρωες ξεχωριστούς. Ραντεβού, λοιπόν, στα περίπτερα, στις 6 Δεκεμβρίου για να απολαύσετε τον μοναδικό Ζαγκόρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...