Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ποιες νέες εκδόσεις θα βρούμε στο AthensCon 2016


Λίγες μόνο ημέρες έμειναν μέχρι την έναρξη του AthensCon 2016, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κόμικς και ποπ κουλτούρας, έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για να μας βοηθήσει να εισβάλουμε στους αγαπημένους μας κόσμους της φαντασίας. Μια μαγική πύλη ανοίγει και ταξιδεύει το κοινό σε πλανήτες περιπέτειας, δράσης και μυστηρίου. Στιγμές γεμάτες με εικόνες και ήρωες, που μας μάγεψαν όταν ήμασταν παιδιά, ξαναζωντανεύουν μπροστά μας για να χαρίσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους!
Εκτός από τα διάφορα events, τις εκδηλώσεις, τους επίσημους προσκεκλημένους και την επαφή με φίλους, θα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να προμηθευτούμε πρώτοι και πολλές νέες εκδόσεις, πριν κυκλοφορήσουν σε περίπτερα ή βιβλιοπωλεία. Εμείς, συγκεντρώσαμε εδώ τις περισσότερες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε, ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι (ψυχολογικά και... οικονομικά) γι' αυτά που θα συναντήσετε...

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

1. Mighty Man #1
O Erik Larsen (σενάριο) και ο Νίκος Κούτσης (σχέδιο) ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παρουσιάζουν το πρώτο “AthensCon Exclusice Comic”, με τίτλο Mighty Man #1. Συλλεκτική έκδοση, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων!


2. Ζαγκόρ #1
Ο Ζαγκόρ είναι ένα αμάλγαμα πολλών φημισμένων ηρώων. Η ιστορία του τοποθετείται στο βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τον 19ο αιώνα. Σύντροφος του σε όλες τις περιπέτειες, ο κωμικός Μεξικανός Τσίκο, το κόμικς-ανάλογο του Σάντσο Πάντσα. Στο ίδιο περιοδικό, ο Κοκομπίλ, ένας ιδιόρυθμος κάου-μπόυ με περίεργες συνήθειες και ο Δίκαιος, ένας ήρωας αμείλικτος πολέμιος κάθε μορφής αδικίας.


3. Άγρια Δύση #1
Ένα καινούριο περιοδικό γουέστερν αναγνωσμάτων, στην παράδοση του Μικρού Σερίφη και του Μικρού Κάου-μπόυ. Με μια αδημοσίευτη περιπέτεια της Θρυλικής Τετράδας και πληθώρα ύλης. Μια έκδοση γεμάτη αγάπη, μεράκι και νοσταλγία. Σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων!


4. Προτελευταίοι Ξανά
Το δεύτερο κόμικς άλμπουμ βασισμένο στις ραδιοφωνικές και μη περιπέτειες των Αντώνη Βαβαγιάννη (Κουραφέλκυθρα, Φωτογράφος) και Θανάση Πετρόπουλου (Καμμένα Βούρλα, Πλασματικά Νούμερα).


5. Dracula #3
Το Dracula M.G.B. (My Greek Bailout) της Αλέξιας Οθωναίου και της Δήµητρας Αδαµοπούλου είναι ο τρίτος και τελευταίος τόμος της σειράς Dracula, όπου όλοι οι ήρωες μου αγαπήσαμε θα βρουν ο καθένας τον δρόμο του.


6. Mezolith #1
Όνειρα και εφιάλτες στην Εποχή του Λίθου. Μέσα από ιστορίες, όνειρα και εφιάλτες το δίδυμο του Ben Haggarty και του Adam Brockbank, δημιουργούν μια βραβευμένη ιστορία για μεγαλύτερα παιδιά αλλά και ενήλικους που μας θυμίζει πως όλοι μας ήμασταν μέλη κάποιας φυλής κάποτε.


7. Οι Μαϊμούδες #2
Οι “Μαϊμούδες”, το κόμικ του Χρήστου Μακροζαχόπουλου και του Γιώργου Γκίνη, στον “Δρόμο προς την Γριά Μαιμού”.


8. Το Ρομπότ και το Κορίτσι – Η τριλογία
Από τον δημιουργό του άλμπουμ «Το Χωριό», Αποστόλη Ιωάννου. Ένα κορίτσι μαζεύει από τα σκουπίδια ένα χαλασμένο ρομπότ και το φτιάχνει, με απώτερο σκοπό την βοήθεια του. Για πρώτη φορά και τα τρία μέρη της περιπέτειας σε μια ολοκληρωμένη έκδοση!


9. Εικόνες στα Σύννεφα
Πως θα σου φαινόταν αν ό,τι μπορείς να φανταστείς γινόταν πραγματικότητα μπροστά στα μάτια σου; Μοιάζει με όνειρο; Έχε μόνο κατά νου πως κάθε όνειρο κρύβει μέσα του ένα άλλο, αλλάζει συνεχώς σχήμα και χάνεται. Όπως τα σύννεφα που ταξιδεύουν στον ουρανό. Μια λυρική ιστορία για όσους ονειρεύονται με τα μάτια ανοιχτά!


10. OMG, Zombie! #3
Θα καταφέρουν ο Μισέλ η Φελίσια να σώσουν τους φίλους τους; Θα σώσουν τελικά τον κόσμο ή είμαστε όλοι καταδικασμένοι; Θα γίνει ο Μισέλ ξανά άνθρωπος; Τελικά με εκείνο το τσάι και τα κουλουράκια, τι θα γίνει;


11. Νηφάλιος Νάνος
Για πρώτη φορά σε ένα κόμικς των “Χρονικών του Δρακοφοίνικα”, δημιουργοί καταξιωμένοι, αλλά κι άλλοι νεώτεροι κι ανερχόμενοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξιστορήσουν τα κατορθώματα και τις περιπέτειες ηρωίδων και ηρώων που δεν έχουμε συναντήσει ξανά στον κόσμο του Έλεμπρος.


12. Θανάσης Βάγιας, ο βρυκόλακας
Αποτελεί την μεταφορά του ομώνυμου ποιήματος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη σε σενάριο-σκηνοθεσία της Βέρας Καρτάλου και σχέδιο του Νίκου Παπαμιχαήλ.
Ο Θανάσης Βάγιας είναι μία αμφιλεγόμενη ιστορική προσωπικότητα, δεξί χέρι του Αλή Πασά, που κατηγορήθηκε ως προδότης του ελληνισμού, ύστερα από την εμπλοκή του στην σφαγή 800 ανθρώπων στο χωριό Γαρδίκι της Ηπείρου.


13. Ήρωες – Ανθολογία Ιστοριών
Το νέο αυτό βιβλίο περιλαμβάνει 15 ιστορίες (κόμικς και αφηγήματα) με εμβληματικούς ήρωες, αυτούς με τους οποίους τουλάχιστον 3 γενιές αναγνωστών μεγάλωσαν, γαλουχήθηκαν, χαμογέλασαν, συγκινήθηκαν... «Μικρός Ήρως», «Υπεράνθρωπος», «Γκρέκο», «Τάργκα», «Ταγκόρ», «Μικρός Ιππότης», «Μικρός Μπουρλοτιέρης», από την α’ περίοδο (1951-1968), και «Μπλεκ», «Μαρκ», «Ζαγκόρ», «Μίστερ Νο», «Κάπταιν Μίκι», «Τεξ», «Δίκαιος», «Κοκομπίλ», από τη β’ περίοδο (1969-2016).

Πρέπει να σημειώσουμε πως εμείς εδώ παρουσιάσαμε όσες νέες εκδόσεις καταφέραμε να εντοπίσουμε και να πληροφορηθούμε κάποια στοιχεία γι' αυτές. Ίσως, στο AthensCon 2016, να μπορέσετε να βρείτε και κάποιες άλλες. Εσείς, δεν έχετε παρά να οπλιστείτε με υπομονή και διάθεση για αναζήτηση... Καλές αγορές και καλό διάβασμα!

👬1825

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...