Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Σειρές βιβλίων κόμικς 10: Millennium (3 τόμοι)


Βιβλίο 1

Ο δημοσιογράφος Μίκαελ Μπλούμκβιστ προσλαμβάνεται από τον ηλικιωμένο επιχειρηματία Χένρικ Βάνιερ προκειμένου να ερευνήσει τι απέγινε η ανιψιά του που εξαφανίστηκε πριν από τριάντα έξι χρόνια. Ως αντάλλαγμα ο Μπλούμκβιστ ζητά πληροφορίες για τα οικονομικά καρτέλ. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του διασταυρώνεται με τη Λίσμπεθ Σαλάντερ, μια χάκερ ηλεκτρονικών συστημάτων με εμφάνιση πανκ, προικισμένη στα μαθηματικά και ειδική στις πολεμικές τέχνες, αλλά με μηδενικές κοινωνικές δεξιότητες. Η Λίσμπεθ αποδίδει δικαιοσύνη με τον δικό της τρόπο, εκδικούμενη τους «άντρες που δεν αγαπούν τις γυναίκες».
Βασισμένο στο βιβλίο ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ, πρώτο μέρος της τριλογίας του Στιγκ Λάρσον.


Βιβλίο 2
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Η Λίσμπετ Σαλάντερ, αυθεντία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στις πολεμικές τέχνες, είναι αδίστακτη τιμωρός, ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών. Δέχεται να βοηθήσει τον δημοσιογράφο Μίκαελ Μπλούμκβιστ στην έρευνα που έχει ξεκινήσει για τη βιομηχανία εμπορίου σαρκός. Βρίσκεται, όμως, μπλεγμένη σε μια διπλή δολοφονία, ενώ η αστυνομία την κυνηγά και για τρίτο φόνο. Καθώς οι σκοτεινές δυνάμεις της Σουηδίας είναι στο κατόπι της, η Λίσμπετ δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να ξεσκεπάσει τους αληθινούς ενόχους πριν να είναι αργά για την ίδια της τη ζωή.


Βιβλίο 3
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΣΦΗΓΚΑΣ

«Ακοινώνητη, ψυχωτική, βίαιη και ικανή να φτάσει στον φόνο…»
Ιδού πώς παρουσιάζεται η Λίσμπετ Σαλάντερ στον σουηδικό λαό την παραμονή της δίκης της. Και το «τμήμα», το τρομακτικό γραφείο των μυστικών υπηρεσιών που χρησιμοποίησε τον Ζάλα, τον Ρώσο δολοφόνο που πέρασε στη Δύση, θα κάνει τα πάντα για να της κλείσει το στόμα οριστικά.

Με φόντο τη σουηδική πραγματικότητα την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο σεναριογράφος Σιλβέν Ρουνμπέρ, το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του Στιγκ Λάρσον που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία ζωντανεύει μέσα από την εντυπωσιακή εικαστική αναπαράσταση του Μαν και του Χομς.
Σας παρουσιάζουμε το Millennium, όπως δεν το έχετε διαβάσει ποτέ.

Ημερομηνία έκδοσης 1: 03/07/2014
Ημερομηνία έκδοσης 2: 11/06/2015
Ημερομηνία έκδοσης 3: 12/07/2016
Σελίδες κάθε τόμου: 128
Σχήμα: 24 x 32 cm
Ηλικία: 18+
ISBN 1: 978-618-01-0697-8
ISBN 2: 978-618-01-1125-5
ISBN 3: 978-618-01-1638-0
Μεταφραστής: ΜΑΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Αρχική τιμή ανά τόμο: 14,40€
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...