Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 254: Το δέντρο του Άραϋ - Βιβλίο Α' (Μυθιστόρημα)


Συναίσθημα

«Γιώργο... Έφυγα και ξαναγύρισα...». Εκείνος γύρισε απότομα προς τη Μαρία έκπληκτος και απορημένος.
«Τι πράγμα;»
«Πέθανα για μερικές ημέρες». Οι λέξεις της ήταν κοφτές.

Τελειώνει η ζωή με τον ερχομό του θανάτου; Από ό,τι φαίνεται, όχι. Άλλωστε, ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, ένα στάδιο που μεταφέρει τις ψυχές των ανθρώπων στα φύλλα του Δέντρου του Άραϋ, στην απέραντη ύπαιθρο των ψυχών, το Βίλβετ.

«Όλα όσα έζησα επιστρέφουν. Βλέπω κάθε νύχτα στον ύπνο μου τις ψυχές του Βίλβετ να με καλούν. Και πρέπει να γυρίσω πίσω… Εγώ και μερικοί ακόμη που κάποτε πεθάναμε…»

Ένα ταξίδι φαντασίας στα βάθη του αγνώστου, που προηγούμενό του δεν υπήρξε ποτέ…
Ένα ταξίδι στον θάνατο, εκεί που όλα ενώνονται, συναντιόνται και εξηγούνται.

Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!

Στο πρώτο άκουσμα, ίσως φαντάζει βαρύ το θέμα του και απόκοσμο, μα από τις πρώτες σελίδες, ο Μανώλης Σιμιτσάκης καταφέρνει να ξεσκεπάσει τον θάνατο, καταφέρνει να πάρει από πάνω μας τη μιζέρια του και το σκιερό σάβανο, με λόγο και περιγραφές που ρέουν και που μας μεταφέρουν σε έναν πραγματικό τόπο μυσταγωγίας και φωτός. Εκεί που η ζωή δεν πεθαίνει, αλλά αρχίζει…

Τίτλος: Το δέντρο του Άραϋ - Βιβλίο Ά "Συναίσθημα"
Εκδόσεις: Λυκόφως
Συγγραφέας: Σιμιτσάκης Μανώλης
Copyright: Μανώλης Σιμιτσάκης
ISBN: 978-618-80488-4-3
Ημερομηνία έκδοσης: 16/07/2013
Είδος: Μυθιστόρημα φαντασίας, μυστηρίου, εσωτερισμού
Αριθμός σελίδων: 280
Αποκλειστική διάθεση: Public
Τιμή: 14,00 €

Κριτικές

Ο Σιμιτσάκης Μανώλης είναι λογοτέχνης με κάθε τρόπο που έχει ο γραπτός λόγος. Δημιουργεί κόσμους, συναισθήματα, εικόνες, χαρακτήρες, ποίηση, πλοκή... με τρόπο τέτοιο που σου απαγορεύει να κλείσεις το βιβλίο όταν αισθανθείς κουρασμένο το βλέμμα σου.
Ένα βιβλίο φαντασίας αλλά και άφθονης λογοτεχνίας και ποίησης. Διάσπαρτη παντού η ποίηση, να δίνει πνοή, να μεγεθύνει τη μαγεία του, να βρίσκει άλλοθι το ανύπαρκτο για να μπλέξει με το υπαρκτό.
-Τζένυ Κουκίδου, Κριτικός Βιβλίων

Το βιβλίο του Σιμιτσάκη Μανώλη δύσκολα μπορώ να το περιγράψω. Θα έλεγα ότι εμπεριέχει σχεδόν… τα πάντα. Χωρίς να γνωρίζω τον συγγραφέα προσωπικά, ένιωσα ότι άνοιξε εντελώς τα εσώψυχά του και με τα πιο απλά κι αυθόρμητα λόγια τα πέρασε με μελάνι στο χαρτί δείχνοντάς μας πώς μοιάζει ένας αληθινός άνθρωπος.
Μεταπηδά συνεχώς από τον υλικό στον πνευματικό κόσμο, ελαχιστοποιώντας στην ουσία τα σύνορα, έτσι ώστε στο τέλος της ανάγνωσης αισθάνεσαι ότι οι δύο κόσμοι είναι ένας. Ναι είναι ένας τελικά, όπως το σώμα και η ψυχή στον άνθρωπο.
-Ευλαμπία Τσιρέλη, Συγγραφέας

Ο Σιμιτσάκης Μανώλης καταφέρνει να κάνει κάτι εντελώς καινούργιο στα Ελληνικά δεδομένα: Συνθέτει ένα πρωτίστως φιλοσοφικό και υπαρξιακό, δευτερευόντως δε περιπετειώδες με την κλασική έννοια, έπος που αντλεί έμπνευση με πλήθος επιρροών από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία έως τις σύγχρονες θρησκείες
-Athens Voice


Ο Μανώλης Σιμιτσάκης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1982, μεγάλωσε στον Άλιμο και ουδεμία σχέση έχει με την Κρήτη, αν και τη λατρεύει. Σπούδασε Πληροφορική στο Ε.Α.Π. και αυτή τη στιγμή εργάζεται ως διαχειριστής Πληροφοριακών Συστημάτων. Έχει ασχοληθεί με αρκετά είδη τέχνης, αυτές όμως που τον κέρδισαν ήταν η συγγραφή και η ποίηση. Αρχίζοντας με ποίηση στα εφηβικά του χρόνια, ένιωσε αργότερα την ανάγκη να γράψει κάτι μεγαλύτερο. 

Αυτό το κάτι ήταν η τριλογία «Το δέντρο του Άραϋ». Μία άλλη αγαπημένη του ασχολία είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με τον κόσμο της φαντασίας, οι περίπατοι στη φύση παρέα με το φλάουτό του, ψάχνοντας για ξωτικά, καθώς και οι έρευνες σε μυστήριους τόπους. Έχει αρθρογραφήσει στο παρελθόν, με ψευδώνυμο, με θέμα το φανταστικό και το μυστήριο, ενώ έχει συμμετάσχει και σε σχετικά ρεπορτάζ εφημερίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...