Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Σινεμά και DVD 73: X-Men: Απόκαλιψ / X-Men: Apocalypse (2016)


Εταιρεία παραγωγής: 20th Century Fox
Σκηνοθεσία: Bryan Singer
Σενάριο: Simon Kinberg
Σύνθεση μουσικής: John Ottman
Πρωταγωνιστούν: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Evan Peters, Tye Sheridan, Sophie Turner, Olivia Munn
Διάρκεια: 144'

Ο πανίσχυρος μεταλλαγμένος Απόκαλιψ ξυπνά, έπειτα από πεντέμισι χιλιάδες χρόνια, το 1983, και απογοητεύεται από την γκρίζα πραγματικότητα του Ψυχρού Πολέμου που αντικρίζει. Συγκεντρώνοντας δυνάμεις και τέσσερις μεταλλαγμένους Καβαλάρηδες-συνοδοιπόρους, ανάμεσά τους και τον γνωστό μας Μαγκνέτο, βάζει μπροστά το πανούργο σχέδιό του: να καταστρέψει αυτόν τον κόσμο και να φτιάξει έναν άλλο που θα κατοικείται μόνον από τους ενάρετους. Απέναντί του θα βρει τον Καθηγητή Χ, τη Μιστίκ και μια νέα γενιά μεταλλαγμένων που είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν τη συντέλεια του πλανήτη.



Στη μυθολογία της Marvel ο Απόκαλιψ είναι ένας πανίσχυρος αρχαίος μεταλλαγμένος, εμποτισμένος με μια ιδεολογία υπεροχής, σύμφωνα με την οποία μόνο οι ισχυρότεροι του είδους του αξίζουν να επιβιώσουν. Τα γενετικά του πειράματα στρέφουν τον ένα μεταλλαγμένο απέναντι στον άλλο, σε σημείο που κάποια στιγμή ακόμα και ήρωες όπως ο Wolverine κι ο Angel ανακαλύπτουν τη σκοτεινή τους πλευρά και συνεργάζονται μαζί του. Στο «The Age of Apocalypse» οι X-Men βιώνουν την εμπειρία ενός εναλλακτικού μέλλοντος με τον Απόκαλιψ να έχει υπό τον έλεγχό του την Αμερική, στην οποία έχει επιβάλει στρατιωτικό καθεστώς.
Καθώς η μοίρα της Γης κρέμεται από μια κλωστή, η Ρέιβεν (Τζένιφερ Λόρενς), μαζί με την βοήθεια του Καθηγητή Χ (Τζέιμς ΜακΑβόι), πρέπει να ηγηθεί μιας ομάδας νέων X-Men για να σταματήσουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους και να σώσουν την ανθρωπότητα από την απόλυτη καταστροφή.




Παρά τις ατέλειές της και την περιστασιακή κενότητα, το «X-Men: Απόκαλιψ» δεν είναι κακό καθώς υπάρχουν πολλές ωραίες στιγμές διάσπαρτες στην πλοκή. Στιγμές που σε συνδυασμό με την αγάπη για τις προηγούμενες ταινίες, θα έχουν απήχηση στους φαν που επιζητούν περισσότερες και θεαματικότερες «μεταλλαγμένες» συγκινήσεις. Επιπλέον, οι αμετανόητοι κομιξάδες θα σκάσουν από τις αναφορές και οι απλοί λάτρεις της κινηματογραφικής αίθουσας θα παρακολουθήσουν μια ταινία χάρμα οφθαλμών.

Πριν τη δείτε, καλό θα ήταν να έχετε ήδη παρακολουθήσει τις προηγούμενες ταινίες της σειράς, και ιδίως το “X-Men: First Class”.


1 σχόλιο:

  1. Πριν πάω να δω την ταινία είχα ακούσει πολύ κακές κριτικές και σίγουρα δεν θα συμφωνήσω με αυτές γιατί προσωπικά μου άρεσε αρκετά. Σίγουρα δεν συγκρίνεται με το Days Of Future Past (για μένα η καλύτερη ταινία του franchise), ούτε με το X-men 2, αλλά και πάλι ήταν αρκετα αξιόλογη με κάποιες πολύ ωραίες σκηνές. Με το υλικό που είχαν θα μπορουσαν να την έχουν φτιάξει καλύτερη μα μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη σεζόν οι περισσότερες υπερηρωικές ταινίες μας απογοήτευσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...