Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Για την βιβλιοθήκη σας... 37: Tα τραγούδια των Ελλήνων


1500 τραγούδια, από το 1910 μέχρι σήμερα

Αυτά τα τραγούδια είναι το soundtrack της ζωής μας. Τραγούδια που ακούσαμε από το ραδιόφωνο, από τα jukebox στη γειτονιά μας, από 45άρια, από άλμπουμ. Είναι τραγούδια που σημάδεψαν την εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού, τραγούδια που αγαπήσαμε, τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, τραγούδια σημαντικά. Τραγούδια από το 1910 μέχρι σήμερα.
Και μαζί με τις δικές μας επιλογές, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε και τις επιλογές των σημαντικότερων Ελλήνων δημιουργών και ερμηνευτών που γράφουν για το δικό τους αγαπημένο ελληνικό τραγούδι:
ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΝΤΥΠΑΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ, ΑΡΛΕΤΑ, ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ, ΒΑΝΟΥ, ΒΙΟΛΑΡΗΣ, ΒΙΡΒΟΣ, ΓΑΛΑΝΗ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΓΙΟΒΑΝΝΑ, ΓΚΑΝΑΣ, ΓΚΟΝΗΣ, ΓΚΟΥΦΑΣ, ΓΚΡΕΫ, ΓΛΥΚΕΡΙΑ, ΓΡΑΨΑΣ, ΔΑΒΑΡΑΚΗΣ, ΔΑΝΑΗ, ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΖΙΩΓΑ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΘΕΟΛΩΡΙΔΟΥ, ΘΕΟΦΙΛΟΥ, ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ, ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ, ΚΑΠΝΙΣΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ, ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΠΑΝΟΣ, ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΧΑΡΗΣ, ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΚΗΛΑΗΛΟΝΗΣ, ΚΟΚΟΤΑΣ, ΚΟΤΣΙΡΑΣ, ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, ΚΟΥΜΙΩΤΗ, ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ, ΛΑΔΗΣ, ΛΕΙΒΑΔΑΣ, ΛΕΚΚΑΣ, ΛΙΔΑΚΗΣ, ΛΙΝΤΑ, ΛΥΔΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΜΑΚΡΑΚΗΣ, ΜΑΛΑΜΑΣ, ΜΑΝΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ, ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ, ΜΗΤΣΙΑΣ, ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΜΟΥΖΑΚΗΣ, ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ, ΜΠΑΛΤΖΗ, ΜΠΑΣΗΣ, ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, ΜΠΙΝΗΣ, ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΞΥΔΟΥΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΠΑΠΠΑΣ, ΠΑΡΙΟΣ, ΠΑΡΩΔΗΣ, ΠΑΣΠΑΛΑ, ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΠΕΡΙΔΗΣ, ΠΕΤΣΙΛΑΣ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ, ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ, ΠΛΕΣΣΑΣ, ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ, ΡΑΣΟΥΛΗΣ, ΡΕΜΟΣ, ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ, ΡΕΠΑΝΗΣ, ΡΩΜΑΝΟΣ, ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΟΥΚΑΣ, ΣΟΥΣΗΣ, ΣΠΑΘΑΣ, ΣΠΑΝΟΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ, ΣΤΟΚΑΣ, ΤΕΡΖΗΣ, ΤΟΥΡΝΑΣ, ΤΣΑΚΝΗΣ, ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΣΩΤΟΥ, ΦΑΜΕΛΛΟΣ, ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ, ΦΕΡΡΗΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΣ, ΧΡΟΝΑΣ, ΧΩΜΑΤΑ.
Περιλαμβάνει δώρο έγχρωμη αφίσα 50 x 70.

Συγγραφείς: Γιάννης Πετρίδης, Κώστας Ζούγρης
ISBN13: 9789608429529
Εκδόσεις: Ανατολικός
Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων: 448
Διαστάσεις: 24x17
Τιμή έκδοσης: €34,64

Ο Γιάννης Πετρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του 1940, και είναι ένας από τους παλαιότερους μουσικούς παραγωγούς στην Ελλάδα.
Το 1975 ξεκίνησε στην Ελληνική Ραδιοφωνία την εκπομπή “Ποπ Club” όπου αργότερα μετονομάστηκε σε “Από τις 4 στις 5” και κατάφερε να μείνει στον αέρα για 39 χρόνια στην ίδια συχνότητα, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως η μακροβιότερη καθημερινή μουσική εκπομπή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Έχει πάρει συνεντεύξεις από πολλούς γνωστούς Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες στην εκπομπή του από τις 4 στις 5, όπως ο David Byrne, οι Dire Straits, ο John Barry, ο Ennio Morricone, ο Joe Cocker, ο Nick Cave, οι Roxy Music, ο Rory Gallagher και πολλοί άλλοι.
Το 1978 δημιούργησε μαζί με τον Κώστα Ζουγρή το περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ που αφορούσε όλες τις μουσικές εξελίξεις της ξένης κυρίως μουσικής μέχρι το 1998 όπου και αποχώρησε.
Έχει συνεργασθεί κατά καιρούς με μεγάλες Ελληνικές εφημερίδες, όπως η Μεσημβρινή, η Ελευθεροτυπία και το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στην πρώτη του μορφή.
Είναι κάτοχος μίας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές μουσικές συλλογές στον κόσμο και οι γνώσεις του καλύπτουν πολλά μουσικά είδη καθώς έχει αφιερώσει την ζωή του στην μουσική καταφέρνοντας να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου στο Rock and Roll Hall Of Fame.
Ο Κώστας Ζουγρής είναι συγγραφέας, μουσικός παραγωγός και συνδημιουργός του site #apotis4stis5. Κατέχει μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη το παγκόσμιο ρεκόρ της μακροβιότερης καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής “Άπό τις 4 στις 5” στο Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...