Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 237: Το Πυρ το Εξώτερον (Μυθιστόρημα μυστηρίου)


Το πυρωμένο αποτύπωμα ενός γαμψού νυχιού στον τοίχο...
Η οσμή από θειάφι που πλανάται στην ατμόσφαιρα...
Αραγε ήρθε ο Διάβολος να διεκδικήσει αυτά που του χρωστούν;

Σε μια πολυτελή έπαυλη του Χάμπτον, ο ειδικός πράκτορας του FBI Πέντεργκαστ ανακαλύπτει το θύμα ενός ανατριχιαστικού εγκλήματος. Το απανθρακωμένο πτώμα του διάσημου τεχνοκριτικού Τζέρεμι Γκρόουβ, με ένα σταυρό να του στιγματίζει το στήθος, ανακαλύπτεται πίσω από την κλειδαμπαρωμένη πόρτα της σοφίτας. Το καμένο αποτύπωμα της οπλής στο πάτωμα και η οσμή από το θειάφι φέρνουν στο νου τη θρυλούμενη φρίκη που περιμένει όσους κάνουν συμφωνία με το Διάβολο.
Ο Πέντεργκαστ και οι αστυνομικοί Βίνσεντ ντ' Αγκόστα και Λόρα Χέιγουορντ ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους και χτενίζουν τη Νέα Υόρκη με την ελπίδα να ανακαλύψουν μια απλή εξήγηση: ότι ο δολοφόνος δεν είναι παρά ένας άνθρωπος. Οι έρευνες του Πέντεργκαστ, όμως, τον οδηγούν πέρα από τις λέσχες και τα πολυτελή διαμερίσματα του Μανχάταν, σ' ένα μισοερειπωμένο πύργο της ιταλικής υπαίθρου, που εδώ και τριάντα χρόνια καλύπτεται από έναν πέπλο μυστηρίου. Είναι το ίδιο μέρος όπου, τριάντα χρόνια πριν, τέσσερις άντρες είχαν προκαλέσει την εμφάνιση μιας ανείπωτης φρίκης...

Με την αγωνία να παγώνει το αίμα και με τη γνωστή σχολαστική εμμονή των συγγραφέων στη λεπτομέρεια, το Πυρ το Εξώτερον είναι η πιο αγωνιώδης και η πιο συναρπαστική περιπέτεια των συγγραφέων και του περίφημου πράκτορα Πέντεργκαστ μέχρι σήμερα.

«Το Πυρ το Εξώτερον είναι ένα σπάνιο έργο, ένα τρομακτικό μυθιστόρημα μυστηρίου που αξίζει να αγοράσετε σήμερα κιόλας. Το βιβλίο συνδυάζει την αγωνία των κινηματογραφικών ταινιών της δεκαετίας του 1940 με εκείνα τα στοιχεία που έκαναν επιτυχία τον "Κώδικα Ντα Βίντσι", ενώ ο ήρωάς του -ο πράκτορας Πέντεργκαστ- θα έκανε τον Σέρλοκ Χολμς να πρασινίσει από τη ζήλια του. Με λίγα λόγια, το μυθιστόρημα των Douglas Preston και Lincoln Child είναι αδιαμφισβήτητα ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα.»
-DAN SIMMONS, συγγραφέας του μυθιστορήματος "Ίλιον"

«Περίεργοι φόνοι, αρχαίες μυστικιστικές τελετές και μια παγκόσμια συνωμοσία που οι ρίζες της εντοπίζονται στην αναγεννησιακή Φλωρεντία. Αν σας άρεσε ο "Κώδικας Ντα Βίντσι", τότε θα λατρέψετε το "Πυρ το Εξώτερον". Ο πράκτορας Πέντεργκαστ είναι πραγματική απόλαυση. Σκεφτείτε την αναλυτική οξυδέρκεια του Σέρλοκ Χολμς καρυκευμένη με την μπουχτισμένη από τα εγκόσμια υπεροψία του Νικολάι Χελ του Τρεβάνιαν, προσθέστε μια σταγόνα από το άψογο γούστο -το πολιτισμικό, όχι το γευσιγνωστικό- του Χάνιμπαλ Λέκτερ... και ιδού ο Πέντεργκαστ!»
-F. PAUL WILSON, δημιουργός της σειράς "Repairman Jack"

Συγγραφέας: Lincoln Child, Douglas Preston
Μετάφραση: Παρασκευή Αυγουστίνου
Σχήμα: 14 x 20,5
Σελίδες: 700
ISBN: 960-306-526-9
Ημερομηνία έκδοσης: 09/02/2006
Εκδόσεις: Anubis
Τιμή: €28,00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...