Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 222 / Βιβλιοκριτική: Αμφιβολίες (Αστυνομικό μυθιστόρημα)


Σε μια από τις συνηθισμένες εμπλοκές τηλεφώνου ο αρχιτέκτονας Γιώργος Δημάδης παρακολουθεί τη συνομιλία δύο αγνώστων, μιας γυναίκας και ενός άντρα. Από τα λόγια που ακούει "αν δεν ήταν αυτός...", "δεν μπορεί να γίνει κάτι...", φοβάται πως κάτι ύποπτο ετοιμάζουν, ίσως ένα φόνο... Όσο το σκέφτεται όμως, μια τέτοια εκδοχή του φαίνεται παράλογη, ώσπου τυχαία, στο σπίτι ενός πελάτη του, του καθηγητή Γεωργιάδη, ανακαλύπτει τα πρόσωπα της τηλεφωνικής συνδιάλεξης. Μπλέκεται, λοιπόν, σε μια περίεργη και επικίνδυνη κατάσταση με απρόβλεπτα γεγονότα...

Σελίδες Νοσταλγίας: Ένα κλασικό δείγμα γραφής του Γιάννη Μαρή, ένα ακόμα μυθιστόρημα με απρόβλεπτη εξέλιξη, παρόλο που στην αρχή μοιάζει προβλέψιμο. Ένας συνηθισμένος άνθρωπος, στην προκειμένη περίπτωση ο αρχιτέκτονας Γιώργος Δημάδης, έρχεται να προστεθεί στην λίστα των χαρακτήρων που ο συγγραφέας αρέσκεται να χρησιμοποιεί στα έργα του. Στα μυθιστορήματα του Μαρή, πάντα στα εμπλεκόμενα με τα εγκλήματα πρόσωπα, συναντάμε χαρακτήρες απλών ανθρώπων που ξεχωρίζουν και δρουν καταλυτικά στην πλοκή του έργου. Στις "Αμφιβολίες" έχουμε μια περίεργη ιστορία πάθους, εγκλήματος και συνωμοσίας, από τον κόσμο των πλουσίων. Η προδοσία μιας γυναίκας που απατά τον σύζυγό της με τον προγονό της και η έμπιστη αδερφή της που την προστατεύει όσο μπορεί. Δύο άντρες, αρχίζουν να ερευνούν πράγματα και καταστάσεις, πολύ πριν αναλάβει και επίσημα τις έρευνες η αστυνομία, δια του εκπροσώπου της επιθεωρητή Μπέκα, ο οποίος εμφανίζεται εδώ με... καθυστέρηση, μετά τα δύο τρίτα του βιβλίου. Η δράση του, όμως, είναι καταλυτική και η λύση του μυστηρίου φτάνει εντέλει ως Θεία Δίκη. Κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα, για κάθε βιβλιοθήκη.
Πλαφουτζής Παναγιώτης

-Πρέπει να διευκρινίσουμε πως η ομώνυμη ταινία με τον Νίκο Κούρκουλο είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή «Το κόκκινο βάζο» και όχι στο «Αμφιβολίες».
-Το βιβλίο είναι εξαντλημένο από τον εκδοτικό οίκο, όμως μπορείτε να το αναζητήσετε σε παλιά βιβλιοπωλεία ή παλαιοβιβλιοπωλεία.

Συγγραφέας: Γιάννης Μαρής
Σελίδες: 210
Διαστάσεις: 21x14 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
Εκδόσεις: Ατλαντίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...