Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Ελληνικά Comic Books 172: Batman - Τι απέγινε ο Σκοτεινός Ιππότης; (2010)


"Είμαι νεκρός;"
"Όχι ακόμα."
"Τότε, πες μου τι συμβαίνει."
"Είσαι ο καλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου, Μπρους.
Βρες την απάντηση."

Είναι ο φύλακας άγγελος και ο Σκοτεινός Ιππότης του Gotham City. Εδώ και χρόνια δίνει έναν απελπισμένο αγώνα για να κρατήσει τους δρόμους της πόλης του ασφαλείς. Απόψε, όμως, σημειώθηκε η τελευταία και μεγαλύτερη απώλεια αυτού του πολέμου...
Ο ίδιος ο Batman.
O Σκοτεινός Ιππότης κείτεται σε ένα φέρετρο στο Στενό του Εγκλήματος, εκεί όπου γεννήθηκε ο θρύλος του. Οι καλύτεροι φίλοι του και οι μεγαλύτεροι εχθροί του έχουν συγκεντρωθεί για να τον αποχαιρετήσουν. Καθένας τους λέει και μία διαφορετική ιστορία για τον Batman που γνώρισε: για το πώς έζησε... και πώς πέθανε.

Σαν μια σκιά μέσα στη νύχτα, μια μυστηριώδης φιγούρα παρακολουθεί αυτό το μακάβριο σκηνικό. Ξέρει πως οι αντιφατικές ιστορίες που διηγούνται οι διάφοροι ήρωες και εγκληματίες δεν μπορεί να είναι αληθινές. Πριν ξημερώσει η επόμενη μέρα, προτού ο Batman χαθεί για πάντα, θα πρέπει να απαντήσει σε μία κρίσιμη ερώτηση:

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ;

Αντλώντας την έμπνευσή τους από κομβικά γεγονότα των περιπετειών του Σκοτεινού Ιππότη, δύο κορυφαίοι δημιουργοί, ο βραβευμένος συγγραφέας Neil Gaiman (The Sandman, Coraline, American Gods) και ο διάσημος εικονογράφος Andy Kubert (Χ-Men, Captain America, Batman) ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους για να αναδείξουν μια διαφορετική πτυχή του μεγάλου ήρωα.

Συγγραφέας: Neil Gaiman
Μετάφραση: Ηλίας Τσιάρας
Σχήμα: 17 x 26
Σελίδες: 72
ISBN: 978-960-306-896-9
Ημερομηνία έκδοσης: 02/02/2010
Τιμή: €9,90
Εκδόσεις: Anubis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...