Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Η εκδήλωση για τον Μικρό Αρχηγό #839


Το Σάββατο 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την παρουσίαση του τεύχους #839 του Μικρού Αρχηγού.

Το συλλεκτικό νέο, πανέμορφο τεύχος, δημιουργήθηκε και πάλι με πρωτοβουλία του Χρήστου Νάστου, συλλέκτη και φανατικού αναγνώστη του περιοδικού, με την στήριξη του Παναγιώτη Πλαφουτζή, επικεφαλής του Club Φίλων "Μικρός Σερίφης", της Ζωής Μπέκου και του Τάσου Καϊτατζή. Η μικρή αυτή ομάδα ανθρώπων, κατάφερε για ακόμη μία φορά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (λιγότερο από τρεις μήνες από την κυκλοφορία του προηγούμενου τεύχους #1222 του Μικρού Κάου-μπόυ), να δημιουργήσει ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα καλαίσθητο περιοδικό, που έκανε εντύπωση σε όσους στάθηκαν τυχεροί και το απέκτησαν.


Αυτή τη φορά, η εκδήλωσή μας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ κόμικς και φανζίν "Με Πενάκι και Σκαπάνη", το οποίο έλαβε χώρα στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, δίπλα στον ΗΣΑΠ του Θησείου, από την Παρασκευή 1 Ιουλίου έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου.
Ομιλητές ήταν ο υπεύθυνος έκδοσης Χρήστος Νάστος, ο ιδρυτής του Club Φίλων "Μικρός Σερίφης", Παναγιώτης Πλαφουτζής και οι δημιουργοί κόμικς Βαγγέλης Σαΐτης και Κώστας Φραγκιαδάκης.



Η εκδήλωση έγινε στον υπαίθριο χώρου του κτιρίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00.
Επίτιμος καλεσμένος μας ήταν και αυτή τη φορά ο κος Κωνσταντίνος Ραμπατζής, ένας εκ των εκδοτών και καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού περιοδικού. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Βλάχος, ο συγγραφέας-σεναριογράφος Τζίμμυ Κορίνης, ο εκδότης Λεωκράτης Ανεμοδουράς, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας, ο επικεφαλής της Φοιτητικής Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας, Σταμάτης Μαμούτος και πλήθος άλλων εκλεκτών φίλων.



Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον Χρήστο Νάστο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την υποστήριξή τους, αναφέρθηκε στην πορεία έκδοσης αυτού του συλλεκτικού τεύχους, ενώ ανέφερε πως πιθανόν να πρόκειται για το μοναδικό νέο τεύχος του Μικρού Αρχηγού που θα εκδοθεί. Ένας μικρός φόρος τιμής για το ιστορικό αυτό περιοδικό.
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Παναγιώτης Πλαφουτζής ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του περιοδικού, στο πόσες πρωτότυπες ιστορίες έχουν ταυτοποιηθεί, που δημοσιεύτηκαν μόνο στον Μικρό Αρχηγό αλλά και πόσες πρωτότυπες εικονογραφημένες ιστορίες του κ. Σαΐτη με πρωταγωνιστή τον Πεπίτο Γκονζάλες.
Έπειτα μίλησε ο Βαγγέλης Σαΐτης (σχεδιαστής γελιογραφιών και κόμικς), ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς τον βοήθησαν ο Θέμος Ανδρεόπουλος και ο Κωνσταντίνος Ραμπατζής να εξελίξει το σχέδιο του και τελικά να γίνει συνεργάτης των εκδόσεων "Μονόκερος". Ακολούθησε ένα εκτενές αφιέρωμα στον Θέμο Ανδρεόπουλο από τον ίδιο και αναφέρθηκαν επιγραμματικά όλες οι εκδόσεις στις οποίες συμμετείχε.
Τέλος, τις ομιλίες έκλεισε ο Κώστας Φραγκιαδάκης (Mythos), που επισήμανε πως αν δεν υπήρχαν καλλιτέχνες όπως οι Θέμος Ανδρεόπουλος και ο Κωνσταντίνος Ραμπατζής, δεν θα είχε ασχοληθεί ο ίδιος και πολλοί άλλοι σύγχρονοι σχεδιαστές με το σκίτσο!



Όπως συνηθίζεται, μετά την παρουσίαση δημιουργήθηκαν διάφορα πηγαδάκια με θέμα συζήτησης την Θρυλική Τετράδα και όχι μόνο!
Βέβαια, ένα ήταν το μοναδικό παράπονο όλων των φαν της Θρυλικής Τετράδας, που βρέθηκαν στην εκδήλωση: δεν μπορεί ένα τέτοιο περιοδικό να εκδίδεται σε περιορισμένο τιράζ και να μην έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν και νέοι αναγνώστες, μέσω των περιπτέρων. Δυστυχώς, προς το παρόν, κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο για πολλούς και διάφορους λόγους.




Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν, όλους όσους απέκτησαν το νέο αυτό τεύχος. Φυσικά, ευχαριστούμε και την κα Αναστασία Ρενιέρη, υπεύθυνη του φεστιβάλ "Με Πενάκι και Σκαπάνη", για την φιλοξενία και την άψογη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια αυτού του καταπληκτικού τριημέρου!
Θα τα ξαναπούμε σύντομα, φίλοι μας!... Μέχρι τότε, δεν σταματάμε να διαβάζουμε και να στηρίζουμε τα αγαπημένα μας περιοδικά με την Θρυλική Τετράδα!...

2 σχόλια:

  1. Λίγο διαφορετική αυτή η εκδήλωση αφού πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ "Με πενάκι και σκαπάνη" και σε εξωτερικό χώρο! Ειπώθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα κατά την παρουσίαση και οι καινούριες γνωριμίες σε συνδυασμό με τα πηγαδάκια κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον. Αξίζει λοιπόν και με το παραπάνω να παραστεί κάποιος, αν έχει την δυνατότητα, έστω σε μία παρουσίαση!

    Αναμένουμε ήδη την επόμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την αγάπη. Ελπίζουμε να σου ανταποδίδουμε, μέσα από τις εκδόσεις μας...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...