Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Για την βιβλιοθήκη σας... 33: Ελληνικά υποβρύχια 1885-2010 (Λεύκωμα)


Στο βιβλίο αυτό εκτίθεται συνοπτικά η ιστορία των 29 ελληνικών υποβρυχίων, από το 1885 μέχρι και σήμερα.
Με τη μετριοφροσύνη που επιβάλλουν τα συγκριτικά μικρά αριθμητικά μεγέθη σε σχέση με τα εντυπωσιακά μεγαλύτερα άλλων ναυτικών αλλά και με περηφάνια για τη δυναμική τους παρουσία στις πολεμικές και ειρηνικές περιόδους του τόπου, παρουσιάζονται τα πλοία, η διαδρομή τους στο Ελληνικό Ναυτικό, οι άνθρωποι που τα υπηρέτησαν και τα υπηρετούν, το ιδιαίτερο πνεύμα του συγκεκριμένου όπλου και οι ξεχωριστές του παραδόσεις.
Το βιβλίο δεν περιλαμβάνει αναφορές και κρίσεις για αμφιλεγόμενα γεγονότα ή πρόσωπα, ούτε πολιτικό προσκήνιο ή παρασκήνιο. Στο βιβλίο προβάλλεται μόνο η θετική συνιστώσα της Ιστορίας, που είναι μόχθος και κατάθεση ζωής των πολλών και συνήθως ανωνύμων. Επιπρόσθετα, αυτή η επιλογή προσδίδει διαχρονικό χαρακτήρα στο βιβλίο.
Τα κείμενα είναι πολύ λιτά και η γλώσσα τους, στο μέτρο του δυνατού, απαλλαγμένη από συντμήσεις και εξειδικευμένη ορολογία, ώστε να είναι κατανοητή στο ευρύ κοινό.
Σε αντιδιαστολή περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό/εποπτικό υλικό (305 φωτογραφίες και 30 σκίτσα-σχέδια), στην πλειονότητά του ανέκδοτο. Η επιλογή, ο σχολιασμός και η τοποθέτηση του υλικού αυτού στο βιβλίο, έχει γίνει με τέτοιον τρόπο που να συμπληρώνει τα κείμενα και να προσφέρει ένα άρτιο γνωστικό σύνολο.

Συγγραφείς: Α. Μαδωνής - Γ. Μαστρογεωργίου
Σελίδες: 208
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
ISBN: 978-960-461-334-2
Τιμή: €44,00
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...