Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Ελληνικά Comic Books 161: Billy the Kid's (2010)


Billy the Kid's: Μυστήρια του παλιού καιρού

Ο βραβευμένος με Eisner δημιουργός του "The Goon", Eric Powell και ο καταπληκτικός σχεδιαστής κόμικς τρόμου, Kyle Hotz, μας παρουσιάζουν μια ασυνήθιστη ιστορία φρίκης από την άγρια δύση.
Έχοντας σκηνοθετήσει τον θάνατό του, ο διαβόητος παράνομος Γουίλιαμ Χένρυ Μακ Κάρτυ, γνωστός στον κόσμο κι ως Μπίλυ δε Κιντ, απολαμβάνει ξανά την ελευθερία του περιπλανώμενος αμέριμνος από άκρη σε άκρη της Αμερικής. Αυτό, όμως, θα αλλάξει όταν βρεθεί στον δρόμο του ο τετράχειρος διευθυντής ενός περιοδεύοντος θιάσου "βιολογικών αξιοπερίεργων", που έχει ανακαλύψει το μυστικό του.
Για να μην αποκαλυφθεί, ο γρηγορότερος πιστολάς του Φαρ Ουέστ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο καραβάνι των "τεράτων", βοηθώντας τους να βρουν ένα μυστικιστικό πετράδι, γνωστό στους κύκλους των αποκρυφιστών ως "Η Καρδιά του Γκόλεμ". Η αναζήτησή τους, όμως, θα πάρει μια αναπάντεχη τροπή, όταν ανακαλύψουν πως η Καρδιά βρίσκεται στην κατοχή ενός τρελού επιστήμονα, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Βίκτορ Φρανκενστάιν αυτοπροσώπως!

Σελίδες Νοσταλγίας/Πλαφουτζής Παναγιώτης: Τι ακριβώς είναι η συγκεκριμένη ιστορία κόμικς; Μια γερή δόση παράξενου, τρελού τρόμου και μιας πραγματικά Άγριας Δύσης! Το εκκεντρικό σενάριο, μαζί με το ανορθόδοξο σκίτσο θα τραβήξει μόνο τους λάτρεις των ιστοριών τρόμου και του γουέστερν. Ωστόσο, αξίζει της προσοχής και των υπολοίπων...

Συγγραφέας: Eric Powell
Σχεδιαστής: Kyle Hotz
Μετάφραση: Νίκος Βρυώνης
Εκδόσεις: Jemma Press, 2010
Σελίδες: 108
ISBN: 978-960-6732-51-5
Τιμή: €9,99

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...