Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Οι Μεγάλοι Κακούργοι 6: Καταζητείται ζωντανός ή νεκρός


Όπως έχει γίνει ήδη σαφές, από τις προηγούμενες συναντήσεις της Θρυλικής Τετράδας με τον πανούργο Ελ Καπιτάν, ο άνθρωπος αυτός είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός με μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία προσπαθεί συνεχώς να θέσει σε εφαρμογή. Αν και μέχρι τώρα οι τέσσερις φίλοι έχουν σταθεί τυχεροί, καταφέρνοντας να τα ανατρέψουν, εντούτοις δεν γνωρίζουν πότε και πού θα τύχει να ξανασυναντηθούν μαζί του και τι θα προσπαθήσει εκείνος να κάνει...
Το αυτοτελές επεισόδιο που θα θυμηθούμε σήμερα έχει τον τίτλο «Καταζητείται ζωντανός ή νεκρός», γράφτηκε από τον Γιώργο Μαρμαρίδη και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1974, στο τεύχος 435 του περιοδικού ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ. Κάποιοι από εμάς το διαβάσαμε στην δεύτερη έκδοσή του, στο τεύχος 851 του ίδιου περιοδικού, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1982.

Υπόθεση: Το Μπλακνταίη είναι μια πόλη γεμάτη παρανόμους. Κάποιος πονηρός εγκληματίας έχει συγκεντρώσει εκεί έναν μεγάλο αριθμό καθαρμάτων, ετοιμάζοντας μια πολύ μεγάλη δουλειά. Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι και δεν μπορούν να αντιδράσουν γιατί κινδυνεύει η ζωή τους. Παρόλα αυτά, ένας πατέρας βρίσκει το θάρρος να φυγαδεύσει ένα βράδυ το παιδί του, δίνοντάς του και ένα γράμμα για τον πρώτο σερίφη που θα συναντήσει.


Λίγες μέρες μετά, ο Τζιμ και οι φίλοι του θα εντοπίσουν λιπόθυμο το μικρό αγόρι μέσα σε μια ερημική περιοχή. Θα διαβάσουν το γράμμα, όμως βρίσκονται σε δίλλημα για το αν πρέπει να επέμβουν μόνοι τους. Τελικά, επειδή το κοντινότερο στρατιωτικό οχυρό, από το οποίο θα μπορούσαν να ζητήσουν βοήθεια, απέχει πάρα πολλά μίλια, αποφασίζουν να πάνε μόνοι τους στο Μπλακνταίη. Καταστρώνουν ένα σχέδιο, του οποίου βασικός εμπνευστής είναι ο Πεπίτο, με τον Τζιμ να μεταμφιέζεται σε καταζητούμενο πιστολέρο!...
Όμως, κανείς τους δεν περιμένει πως ο αρχηγός των παρανόμων είναι κάποιος που τον γνωρίζουν πολύ καλά...
Κριτική: 4/5

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2016

2 σχόλια:

  1. Άψογη για άλλη μία φορά η παρουσίαση! Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη ανάρτηση στη σειρά των Μεγάλων Κακούργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...