Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Η μαύρη στολή του Spider-Man


Σε μία αποστολή του εκτός Γης, ο Spiderman βρίσκει στον πλανήτη Batlleworld μια μαύρη στολή σαν τη δική του (με μια μεγάλη λευκή αράχνη στο στήθος), που ενίσχυε τη δύναμη, την ταχύτητα και την αντοχή του. Όπως, όμως, ανακαλύπτει στη συνέχεια, πρόκειται για έναν ζωντανό, συμβιωτικό οργανισμό που χρησιμοποιεί για ξενιστή όποιον τη φοράει, τον κατατρώει σωματικά και ψυχικά και εξουσιάζει το μυαλό του! Όταν συνειδητοποιεί ότι γίνεται βίαιος και επιθετικός, μετά την εσωτερική πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, αρχίζει την προσπάθεια να την ξεφορτωθεί και τα καταφέρνει τελικά με τη βοήθεια του δυνατού ήχου από τις καμπάνες μιας εκκλησίας. Η εξωγήινη στολή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην σειρά «Secret Wars» (Μάιος 1984-Απρίλιος 1985).
Όταν ο δημοσιογράφος Edward Charles Brock (είχε χάσει τη δουλειά του επειδή ένα άρθρο του είχε διαψευστεί από τον Πήτερ) τη φοράει, μετατρέπεται στον τρελό και πανίσχυρο Venom (=δηλητήριο). Όταν η στολή του Venom σχίζεται σε δύο μέρη, το άλλο κομμάτι της φοράει ο ψυχασθενής δολοφόνος Cletus Cassady και προκύπτει ο ακόμα πιο… κακός και ψυχοπαθής Carnage (=σφαγή), που επίσης πολεμά τον Spiderman.
Η μαύρη στολή, για όσο διάστημα την χρησιμοποιούσε ο Πήτερ Πάρκερ, είχε εξάψει την φαντασία των αναγνωστών. Όλες αυτές οι αλλαγές, σε σχέση με ότι είχε συνηθίσει το κοινό, μόνο καλό έκαναν στο περιοδικό και αυτό το συνειδητοποίησαν οι εκδότες παρακολουθώντας τις πωλήσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που άργησε να "ξεκολλήσει" ο Σπάιντι από αυτήν, αυτός ήταν και ο λόγος που αυτή συνέχισε να τυραννά τον ήρωά μας και αργότερα, μέσω των νέων ξενιστών της...

Μέρος του κειμένου προέρχεται από το http://cobrasports.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...