Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ελληνικά Comic Books 128: Φάινμαν (2015)


Φυσικός…
Νομπελίστας…
Συγγραφέας…
Διαρρήκτης…

Το graphic novel που έχει κεντρικό του ήρωα τον Ρίτσαρντ Φάινμαν (Richard P. Feynman), αφηγείται γλαφυρά και με χιούμορ τη ζωή του μεγάλου αμερικανού φυσικού, από τα παιδικά του χρόνια στο Λονγκ Άιλαντ μέχρι το θάνατό του.
Η εξιστόρηση αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά του μεγάλου στοχαστή και ερασιτέχνη μουσικού, που κατάφερε να γίνει θρύλος και με την αντισυμβατική συμπεριφορά του, ενώ εισάγει παράλληλα τον αναγνώστη και στην περίπλοκη κβαντική φυσική.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Ρίτσαρντ Φίλλιπς Φάινμαν (1918-1988), ήταν ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς φυσικούς, ο οποίος τιμήθηκε και με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για τη δουλειά του στην Κβαντική Μηχανική, ειδικά για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής. Άλλες σημαντικές συνεισφορές του, μεταξύ άλλων, είναι η πρόβλεψη της ύπαρξης των κουάρκς και η εξήγηση της υπερρευστότητας του υγρού ηλίου.
Στην αρχική σελίδα του βιβλίου υπάρχει μία αφιέρωση από τον κάθε δημιουργό, ενώ στην συνέχεια υπάρχει ένας πρόλογος τεσσάρων σελίδων από τον Γιόζεφ Γκάσνερ. Στο τέλος υπάρχει η βιβλιογραφία και μερικά πρώιμα σκίτσα, ενώ το βιβλίο κλείνει με κάποιες σελίδες διαφημίσεων άλλων βιβλίων της εκδοτικής.

"Αν αυτός είναι ο ευφυέστερος άνθρωπος του κόσμου, τότε ο Θεός να μας λυπηθεί".
(Η μητέρα του Φάινμαν)

Συγγραφέαςς: Τζιμ Οταβιάνι
Εικονογράφηση: Λέλαντ Μύρικ
Μετάφραση: Αντώνης Μπίκος
Σελίδες: 280
ISBN: 9789602358825
Ημερομηνία έκδοσης: 2015
Εκδόσεις: Γνώση
Τιμή: 16,50€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...