Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά»


Επίσημη παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά» στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου της Αθήνας παραμονή της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου

Μια όμορφη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι επισκέφθηκαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016. Οι ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά μας ταξίδεψαν για μια ακόμη φορά! Στην εκδήλωση βρισκόταν πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών ο εκδότης και συνεχιστής της προσπάθειας του Στέλιου, Λεωκράτης Ανεμοδουράς, οι συγγραφείς του βιβλίου Γιώργος Βλάχος, Νίκος Δημ. Νικολαϊδης, Γιώργος Πολ. Παπαδάκης και φυσικά ο σκιτσογράφος Κώστας Φραγκιάδακης.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο των εκδόσεων C&C Publications "Οι Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά", στο οποίο καταγράφεται για πρώτη φορά ολόκληρο το συγγραφικό κι εκδοτικό του έργο από τους τρεις διακεκριμένους συγγραφείς με εικονογράφο τον Κώστα Φραγκιαδάκη.
Για το βιβλίο μίλησαν μεταξύ άλλων και ο σημειολόγος και ιστορικός τέχνης, Χάρης Καμπουρίδης, ο συγγραφέας Τζίμμυ Κορίνης, ο κριτικός κινηματογράφου στο Αθηνόραμα, Χρήστος Μήτσης, ο σκιτσογράφος Σπύρος Ορνεράκης και ο συγγραφέας Λευτέρης Ταρλαντέζος.






Οι συνθήκες δεν συνηγορούσαν στην επιτυχία της προσέλευσης. Ακολουθούσε τριήμερο αργίας με πολλούς να έχουν φύγει, απεργία του μετρό, δηλαδή του βασικού κυκλοφοριακού μέσου, μποτιλιάρισμα τους δρόμους, καιρός που προμήνυε βροχή με προοπτική να είναι και λασπώδης από την αφρικανική σκόνη, περιρρέουσα κατάσταση για ψυχολογία όχι στα καλύτερά της και το ίδιο το βιβλίο για ειδικό κοινό, που ούτως ή άλλως το ενδιαφέρον του έχει συγκεκριμένο “ταβάνι”.
Παρ’ όλα αυτά, διαψεύστηκαν και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις συνεκτιμώντας τις αρνητικές παραμέτρους. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά!
Η αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου “Αντώνης Τρίτσης” γέμισε ασφυκτικά με αρκετούς να παρακολουθούν όρθιοι την παρουσίαση.






Το πάνελ των ομιλητών αρκετά περισσότερο διευρυμένο από την χωρητικότητα του τραπεζιού ομιλητών, κατάφερε να διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού, γιατί λόγω των ειδικευμένων γνώσεών του είχε να πει κάτι παραπάνω από το να παρουσιάσει εκθειαστικά το βιβλίο των, με αλφαβητική σειρά, Γιώργου Βλάχου, Νίκου Νικολαΐδη, Γιώργου Πολ. Παπαδάκη και του εικονογράφου Κώστα Φραγκιαδάκη.
Οι ομιλητές -ειδικοί ο καθένας στον χώρο του- που αποτελούσαν το αρχικό πάνελ ήταν με σειρά ομιλίας οι Χάρης Καμπουρίδης, Σπύρος Ορνεράκης, Τζίμμυ Κορίνης, Χρήστος Μήτσης, Λευτέρης Ταρλαντέζος και εκτός προγράμματος οι Χρήστος Γούδης και Κυριάκος Κάσσης. Guest star ο ίδιος ο… Στέλιος Ανεμοδουράς σε βίντεο συρραφής τηλεοπτικών του συνεντεύξεων, όπου μιλούσε για το συγγραφικό του έργο και ιδιαίτερα για τον Μικρό Ήρωα, ήρωα στον οποίο έριξαν το κύριο βάρος των αναφορών τους οι περισσότεροι από τους ομιλητές.
Το ίδρυμα ΣΟΦΙΑ επιμελήθηκε έκθεση ντοκουμέντων διαθέτοντας οπτικό υλικό, βασικά παλιά πρωτότυπα τεύχη, που “έτρεξε” παράλληλα σε άλλη αίθουσα του κτιρίου.
Γενικά περάσαμε καλά σε μια εκδήλωση… μαμούθ δυόμιση ωρών και πλέον και λέμε να το διαπράξουμε ξανά!









Ο σκιτσογράφος Κώστας Φραγκιάδακης είχε την ευκαιρία να υπογράψει σχέδια του για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.
Το βιβλίο "Οι Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά" είναι διαθέσιμο από τις εκδόσεις Comics & Crosswords Publications.

Μέρος του κειμένου και των φωτογραφιών προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.mythoscomics.gr/ και από την προσωπική σελίδα του συγγραφέα Γιώργου Βλάχου στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...