Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Φωτογραφίζοντας πολύχρωμες σαπουνόφουσκες!


Ο 28χρονος Ελβετός φωτογράφος συλλαμβάνει στο φακό του «μυστηριώδη» εντυπωσιακά αντικείμενα στον αέρα, που δεν είναι τίποτα άλλο από πολύχρωμες σαπουνόφουσκες, σαν αυτές που παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά.
Λίγα δευτερόλεπτα πριν σκάσουν στον αέρα, ο φωτογράφος απαθανατίζει αυτά τα βραχύβια «γλυπτά -όπως αρέσκεται να τα ονομάζει- ακολουθώντας αυστηρά μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία… φωτογράφισης.


«Μια ειδική εξέδρα με φώτα δημιουργεί το σκηνικό μου, έτσι ώστε τα χρώματα να είναι ορατά, και στη συνέχεια πρέπει να τραβήξω τη φωτογραφία πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πριν σκάσει η φούσκα», λέει ο φωτογράφος.



Η συλλογή του ονομάζεται «Iridient», από το φαινόμενο των ιριδισμών, έτσι όπως αυτοί δημιουργούνται από το φως που χτυπά πάνω στην επιφάνεια της φούσκας, η οποία αποτελείται στην ουσία από 99% αέρα και στην πραγματικότητα δεν έχει καθόλου χρώμα.


Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό όχι μόνο λόγω της ομορφιάς των τελικών εικόνων αλλά κυρίως εξαιτίας των περίεργων «αντικειμένων» που φωτογραφίζονται, καθώς σε τίποτα δεν θυμίζουν φούσκες από σαπούνι και νερό…

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...