Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Αξέχαστες Ιστορίες 53: Το τελευταίο βέλος


Η περιπέτεια που θα θυμηθούμε σήμερα έχει τίτλο "Το τελευταίο βέλος" και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1972, στο τεύχος 458 του περιοδικού "Μικρός Σερίφης". Συγγραφέας και εδώ ο Κώστας Φωτεινός (ψευδώνυμο του Πότη Στρατίκη).
Υπόθεση: Ένας άντρας πέφτει με το άλογό του σε μια χαράδρα. Όταν συνέρχεται συνειδητοποιεί ότι δεν θυμάται τίποτα. Το χτύπημα από το πέσιμο του επέφερε αμνησία. Πεζός, πλέον, αποφασίζει να κινηθεί προς μια τυχαία κατεύθυνση, με σκοπό να φτάσει στην πιο κοντινή πόλη και να μάθει αν τον γνωρίζει κανείς. Στο δρόμο του συναντά τα πέντε παιδιά του νόμου, τα οποία του συμπεριφέρονται πολύ καλά και αποφασίζει να τα ακολουθήσει ως το Χάρτφορντ. Εκεί, όμως, κανένας δεν φαίνεται να τον γνωρίζει. Στο μεταξύ, ο σερίφης της πόλης έχει φυλακισμένο έναν πολύ επικίνδυνο κρατούμενο, ο οποίος πρόκειται να κρεμαστεί την επόμενη μέρα. Υπάρχουν υποψίες ότι μια συμμορία που δρα στην περιοχή θα προσπαθήσει να τον ελευθερώσει. Ο αντιπρόσωπος του νόμου θα δεχτεί την βοήθεια των θρυλικών παιδιών αλλά και του άγνωστου άντρα με την χαμένη μνήμη. Ο σερίφης πιστεύει ότι αυτός δεν είναι άλλος από έναν σερίφη που περιμένει να έρθει στο Χάρτφορντ για να τον βοηθήσει, καθώς είχε ζητήσει ενισχύσεις!


Εντωμεταξύ, σε μια καλύβα έξω από την πόλη έχει συγκεντρωθεί η συμμορία του Ρεξ Σάντερς και σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα δράσουν ώστε να απελευθερώσουν τον κρατούμενο. Ο Σάντερς περιμένει και έναν ακόμα άγνωστο πιστολέρο, ο οποίος θα τους βοηθήσει στην όλη επιχείρηση. Όταν μαθαίνει για τον άντρα με την χαμένη μνήμη, είναι σίγουρος ότι πρόκειται για τον πιστολέρο, ο οποίος βρήκε αυτό το κόλπο για να διεισδύσει ανάμεσα στους ανθρώπους του νόμου… Η ώρα της εκτέλεσης πλησιάζει και όλα δείχνουν ήσυχα… Όμως, τελικά, όταν αρχίσουν να πέφτουν οι πυροβολισμοί, με ποιου το μέρος θα πάει ο άγνωστος;
Κριτική: 3/5
Η περιπέτεια αυτή δημοσιεύθηκε άλλες δύο φορές, στο ίδιο περιοδικό, στα τεύχη 895 και 1341, οπότε μπορείτε να την εντοπίσετε σχετικά εύκολα...

Επόμενη "Αξέχαστη Ιστορία": Η Χαράδρα του Χαμένου Λοχαγού
Αναζητήστε την στο τεύχος 371 του περιοδικού "Μικρός Κάου-μπόυ" και στα τεύχη 257, 581 και 815 του περιοδικού "Μικρός Αρχηγός". Διαβάστε την και στείλτε μας τα κείμενά σας στο e-mail του blog (selidesnostalgias@gmail.com), το συντομότερο δυνατόν. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε την κριτική σας για την περιπέτεια και σε ποιο τεύχος την διαβάσατε!

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...