Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 141: Ενταφιασμός (Φαντασίας και Τρόμου)


Ο Γκράχαμ Μάστερτον είναι ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς ιστοριών τρόμου. Οι ήρωές του αντιμετωπίζουν φοβερές, μεταφυσικές απειλές σε ένα εντελώς ρεαλιστικό περιβάλλον. Με ένα εντυπωσιακό «παλμαρέ» 75 (και πλέον) βιβλίων μέχρι σήμερα, ο βραβευμένος συγγραφέας ξεκίνησε την καριέρα του με το «Μανιτού». Ένα μυθιστόρημα στο οποίο δαίμονες, θρύλοι και ινδιάνικες παραδόσεις έδιναν το «παρόν» στη σύγχρονη Νέα Υόρκη, καθιερώνοντας την αφηγηματική συνταγή του: αρχαία πνεύματα του κακού που επισκέπτονται το σημερινό κόσμο, έχοντας κάθε άλλο παρά… αγαθές προθέσεις.

Υπόθεση: Ο Χάρυ Έρσκιν επιστρέφει, αλλά μαζί του επιστρέφει και η νέμεσή του, ο δαιμονικός σαμάνος Μισκουαμάκους. Αυτή τη φορά το έργο του μεγαλύτερου θαυματουργού των Γουαμπανάουγκ δεν είναι να φέρει την κόλαση στη γη, αλλά να στείλει τη γη στο Μέγα Εξώτερο. Με τη βοήθεια δαιμονικών όντων και μάγων Βουντού ενταφιάζει ολόκληρες πόλεις, σε μια προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους πολιτισμού του “χλωμού προσώπου” από τα πάλαι ποτέ ιερά εδάφη των προγόνων του.

Ο Ενταφιασμός αποτελεί την τρίτη θεματική ενότητα του θρύλου του "Μανιτού", γραμμένο με ξεχωριστή μαεστρία από έναν σύγχρονο μετρ του είδους.

Συγγραφέας: Graham Masterton
Μεταφραστής: Π. Κούστας, Χ. Καρακούδα
Αριθμός σελίδων: 542
Εκδότης: Jemma Press
Τιμή: 20,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...