Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Ελληνικά Comic Books 110: Ο Γλύπτης (2015)


Ο Ντέιβιντ δίνει, κυριολεκτικά, τη ζωή του για την τέχνη του.
Χάρη σε μια συμφωνία με τον Θάνατο, ο νεαρός γλύπτης πραγματοποιεί την παιδική του ευχή: να σμιλεύει οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί με τα γυμνά του χέρια. Αλλά τώρα που έχει μόνο 200 μέρες ζωής ακόμα, το να αποφασίσει τι θα δημιουργήσει είναι δυσκολότερο απ' όσο νόμιζε, και το ότι βρήκε τον έρωτα της ζωής του την τελευταία στιγμή, δεν το κάνει ευκολότερο.
Αυτή είναι μια ιστορία για την επιθυμία που φτάνει στα πρόθυρα του παραλόγου και ακόμα παραπέρα· για τα ξέφρενα, άτσαλα βήματα χορού της νέας αγάπης. Είναι ένα μεγαλοπρεπές πορτραίτο των δρόμων της Νέας Υόρκης. Είναι μια ιστορία για τις μικρές, ζεστές, ανθρώπινες στιγμές της καθημερινότητας… και τις τεράστιες ορμητικές δυνάμεις που βρίσκονται μόλις κάτω από την επιφάνεια.

«Το καλύτερο graphic novel που έχω διαβάσει εδώ και χρόνια. Μιλάει για την τέχνη και την αγάπη και για τον λόγο που συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Θα σας ραγίσει την καρδιά.»
-Neil GaimanΟ Scott McCloud έγραψε το βιβλίο για τον τρόπο που λειτουργούν τα κόμικς· τώρα κάνει ένα άλμα προς μια αστεία, αξέχαστη μυθοπλασία που κόβει την ανάσα.
Είναι ο πολυβραβευμένος δημιουργός των "Κατανοώντας τα Κόμικς" (Webcomics, 2014), "Making Comics, Zot!" καθώς και άλλων κόμικς μυθοπλασίας και μη, με παρουσία στον χώρο εδώ και τριάντα χρόνια. Ξεκίνησε το διεθνές κίνημα "24-Hour Comic" και δίνει τακτικά διαλέξεις πάνω στη δύναμη των κόμικς και την εικαστική επικοινωνία. Η τέχνη και οι ιστορίες του κυκλοφορούν σε είκοσι γλώσσες και είναι επίσης διαθέσιμες στην ιστοσελίδα scottmccloud.com.

Συγγραφή και Τέχνη: Scott McCloud
Μετάφραση: Νίκος Καμπουρόπουλος
Επιμέλεια: Άλκηστις Τριμπέρη
Γραφιστική επιμέλεια: Webcomics – N.A.K.
Επιμέλεια εξωφύλλου: Κώστας Gotza Ζησιμόπουλος
Είδος: Φαντασία, Δράμα
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14-15 Νοεμβρίου 2015 “AthensCon 2015” (Αθήνα), 26-29 Νοεμβρίου “Παράξενες Μέρες” (Θεσσαλονίκη)
Μέγεθος: 15 Χ 21 εκατοστά,
Σελίδες: 500 δίχρωμες
Τιμή: 25,00 ευρώ
Εκδόσεις: Webcomics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...