Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Club Φίλων Μικρός Σερίφης - Magazine #1


Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το Club Φίλων "Μικρός Σερίφης" δημιουργήθηκε το 2009 από τον συγγραφέα και μελετητή του χώρου Παναγιώτη Πλαφουτζή. Παράλληλα με την δημιουργία του Club, ο ίδιος προχώρησε και στην έκδοση ενός φανζίν περιοδικού, με σκοπό αυτό το έντυπο να χρησιμοποιηθεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των μελών του Συλλόγου και ταυτόχρονα να λειτουργεί ως εργαλείο ενεργοποίησης αναμνήσεων.
Δίχως και ο ίδιος να μπορεί να γνωρίζει την ανταπόκριση που θα έχει όλη αυτή του η κίνηση, το πρώτο τεύχος του περιοδικού τυπώθηκε σε μόλις 40 αριθμημένα αντίτυπα, τα οποία -ως επί το πλείστον- μοιράστηκαν δωρεάν στα πρώτα μέλη που εγγραφήκαν στο Club.
Στο "Editorial" του τεύχους, ο εκδότης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς και τους στόχους της έκδοσης. Όπως αναφέρει, στο Club θα γίνονται δεκτοί και άνθρωποι που δεν διάβασαν ποτέ ή σχεδόν ποτέ τον Μικρό Σερίφη, έχουν όμως μια απεριόριστη αγάπη για κάθε έντυπο που μπορεί να μας ταξιδεύει στην παιδική μας ηλικία, είτε αυτό είναι κόμικς είτε όχι...
Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του κειμένου:
"Μπορεί να μην είμαστε πια παιδιά, όμως, ακόμα και σήμερα, κοιτάζουμε με ενδιαφέρον κάθε καινούριο παιδικό περιοδικό που θα αντιληφθεί το μάτι μας στο περίπτερο. Τα μέλη του δικού μας club, λοιπόν, έχουμε ένα βασικό κοινό γνώρισμα: μας αρέσει, συχνά, να γινόμαστε παιδιά και να ταξιδεύουμε σε μαγικούς ή φανταστικούς κόσμους. Δεν έχει σημασία εάν συνταξιδιώτης μας είναι ο Τζιμ Άνταμς, ο Γιώργος Θαλάσσης ή ο Κλαρκ Κεντ και ο Πήτερ Πάρκερ... Σημασία έχει το ταξίδι..."
Ο ίδιος ο εκδότης, ζητά από τους φίλους και τα μέλη του Club, να στείλουν κείμενα, σκίτσα και ότι άλλο θέλουν προς δημοσίευση, ώστε από το επόμενο τεύχος να υπάρχει μια πληθώρα ύλης στο περιοδικό.
Εξαιρετικά συλλεκτικό και δυσεύρετο ήδη, το πρώτο τεύχος του Magazine αυτού, θα αποτελέσει την απαρχή για ένα πραγματικά όμορφο και μαγευτικό ταξίδι...Πληροφορίες για το τεύχος:
Club Φίλων Μικρός Σερίφης - Magazine #1
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Φεβρουάριος 2009
Εκδόσεις: Club Φίλων Μικρός Σερίφης - Πλαφουτζής Παναγιώτης
Μέγεθος: 21x30
Σελίδες: 62
Εσωτερική εκτύπωση: Ασπρόμαυρο
Υπεύθυνος τυπογραφείου: Παναγιώτης Τριαπής
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο

Περιεχόμενα τεύχους:
-Κάτι σαν εισαγωγή (από τον Παναγιώτη Πλαφουτζή)
-Τι μας ενώνει; (κείμενο του εκδότη και ιδρυτή του Club)
-Club Φίλων Μικρός Σερίφης - Ερωτηματολόγιο (για την εγγραφή νέων μελών)
-Εσείς ποια περιοδικά διαβάζατε; Να σας θυμίσουμε μερικά; (παράθεση εξωφύλλων παλιών περιοδικών για... ενεργοποίηση αναμνήσεων)
-Το κουίζ μας (απάντησε σωστά στις 10 ερωτήσεις και κέρδισε σπάνια συλλεκτικά τεύχη)
-Ενημέρωση για τις μόνιμες στήλες που θα κοσμούν το περιοδικό από το επόμενο τεύχος
-Το διήγημα του μήνα: Το μήνυμα (του Παναγιώτη Πλαφουτζή)
-Το χθες και το σήμερα (άρθρο του εκδότη)
-Νέα από τον χώρο των κόμικς (ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέες εκδόσεις κτλ)
-Εμείς προτείνουμε… (προτάσεις λογοτεχνικών βιβλίων και κόμικς)
-Μίνι Ρίγκο (χιουμοριστικό κόμικς)
-Βρείτε τις διαφορές (ένα παιχνίδι από τα παλιά)
-Προδημοσίευση κειμένων από το λεύκωμα "Μικρός Σερίφης - Ένα ταξίδι από τον μύθο στον θρύλο...", που πρόκειται να εκδοθεί
-Μπάρμπα-Σαμ (χιουμοριστικό κόμικς)
-Ιστορία: "Ο Τσιπιρίπο και τα διαμάντια" (μια αυθεντική περιπέτεια του Μικρού Σερίφη, γραμμένη από τον Πότη Στρατίκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...