Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο Αγαπημένος ήρωας των παιδιών»


Δελτίο Τύπου

Βιβλιοπαρουσίαση-Συζήτηση

«Ο Αγαπημένος ήρωας των παιδιών», του Βαγγέλη Γεωργάκη
και η αλληλεπίδραση της λογοτεχνίας με τον κόσμο των κόμικς

Αποτελεί συχνό φαινόμενο η μεταφορά λογοτεχνικών κειμένων σε κόμικς. Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα κόμικς επηρεάζουν τη λογοτεχνική αφήγηση;


Οι εκδόσεις OASIS και η Λέσχη Φίλων Κόμικς (ΛΕΦΙΚ) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Αγαπημένος Ήρωας των παιδιών» του Βαγγέλη Γεωργάκη στον χώρο της ΛΕΦΙΚ (Αγίας Ειρήνης 5, Μοναστηράκι) το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30.
Το μυθιστόρημα που γέννησε η ελληνική κρίση και εμπνεύστηκε από αγαπημένους χάρτινους ήρωες παρουσιάζεται στη φιλόξενη στέγη της Λέσχης Φίλων Κόμικς.
Θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για την αλληλεπίδραση της λογοτεχνίας με τον κόσμο των κόμικς, για τις αντίρροπες δυνάμεις της λογικής και της φαντασίας καθώς και για την αναβίωση των χάρτινων ηρώων στην εποχή μας. Στη συζήτηση αυτή θα λάβουν μέρος ο Παναγιώτης Πλαφουτζής (συγγραφέας, μελετητής), ο Χρήστος Νάστος (εκδότης, ερευνητής), ο Κωνσταντίνος Μπαρμπάτσης (μέλος της ΛΕΦΙΚ) και ο συγγραφέας του βιβλίου Βαγγέλης Γεωργάκης.
Επίτιμοι προσκεκλημένοι: Jimmy Corinis, Λεωκράτης Ανεμοδουράς, Κώστας Φραγκιαδάκης και Νίκος Νικολαΐδης.
Μετά την παρουσίαση θα ακουστεί στον χώρο της ΛΕΦΙΚ το “Ηρωικό Soundtrack” με αγαπημένα μας τραγούδια που σχετίζονται με τη θεματολογία του βιβλίου και τον κόσμο των κόμικς.

Σας περιμένουμε.

Εκδόσεις Oasis & ΛΕΦΙΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...