Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Για την βιβλιοθήκη σας... 19: Νεκρή Σελήνη


Η Νεκρή Σελήνη είναι το πιο φιλόδοξο έργο (μέχρι στιγμής) του μεγάλου ισπανού καλλιτέχνη Luis Royo. Ένας από τους σημαντικότερους εικονογράφους και ζωγράφους εξωφύλλων, ο Royo δεν είχε ξαναδοκιμάσει να γράψει σενάριο, ούτε να εκδώσει κάτι τόσο συγκροτημένο όσο ένα graphic novel. Η βιβλιογραφία του περιείχε σχεδόν αποκλειστικά τόμους με επιλεγμένους πίνακες από την τόσο πλούσια σε μέγεθος και ποιότητα προσωπική του παραγωγή.
Το Dead Moon είναι η εξιστόρηση ενός μύθου για ένα μεγαλειώδη και βίαιο έρωτα ανάμεσα στη Σελήνη και τον Άρη. Δύο αντίπαλες οικογένειες. Δύο κάστρα. Μια πόλη αγωνιά, διχασμένη από το πάθος που πρέπει να υπομείνει. Βίαιο και ρομαντικό, το έπος του Luis Royo φέρνει ένα ανατολίτικο άρωμα και ένα γοτθικό ύφος σε τούτο τον τραγικό κόσμο. Στην ακμάζουσα Λουγιάνγκ, ζούσαν δύο μεγάλες και ονομαστές φατρίες τις οποίες χώριζε έντονο μίσος. Οι Γιού και οι Τσάν. Οι Γιού αγαπούσαν τη μαγεία και τις απόκρυφες τέχνες, ενώ οι Τσάν ήταν ατρόμητοι πολεμιστές και φύλακες της πόλης.


Στολίδι των Γιού ήταν η πριγκίπισσά τους, μια λεπτεπίλεπτη καλλονή με παγωμένο δέρμα και πρόσωπο λευκό σαν τη σελήνη. Το καμάρι των Τσάν ήταν ο ρωμαλέος πρίγκιπας Άρης, ο πιο ανδρειωμένος πολεμιστής της Λουγιάνγκ. Οι δυο τους βασανίζονταν από ένα έντονο πάθος ο ένας για τον άλλο. Συνεχώς οι σκέψεις τους πλανιόντουσαν στο πρόσωπο του εχθρού που τόσο πολύ μισούσαν, αλλά και τόσο πολύ επιθυμούσαν. Και θα είναι αυτό το πάθος που θα γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, ώσπου τελικά θα ξεχειλίσει, παρασύροντας ολόκληρη την πόλη σε ένα τραγικό φινάλε, αφού αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει ένα τόσο μεγαλειώδη και επικό έρωτα!...

Μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα
Εικονογράφηση: Luis Royo
Εκδόσεις: Χίμαιρα, 2010
Σελίδες: 126
ISBN: 978-960-321-498-4
Τιμή: € 24,80

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...