Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Νέες εκδόσεις 176: Κόμιξ #19


Ο γιος του ήλιου

Συναρπαστικές ιστορίες διάσημων σχεδιαστών:
1. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Ο γιος του ήλιου
(Σενάριο/Σχέδιο: Don Rosa)
2. Κύρος: Ένα ταίρι για τον εφευρέτη
(Σενάριο: Janet Gilbert / Σχέδιο: Vicar)
3. Μίκυ Μάους: Εφιαλτικές υποψίες
(Σενάριο/Σχέδιο: Noel Van Horn)
4. Ντόναλντ Ντακ: Ένα ατρόμητο παπί
(Σενάριο: Knut Nærum / Σχέδιο: Arild Midthun)
5. Ντόναλντ Ντακ: Μαραθώνιος στον πάγο
(Σενάριο: Frank Jonker /Σχέδιο: Mau Heymans)
6. Ντόναλντ Ντακ: Ο μάστορας του στίχου
(Σενάριο: Paul Halas / Σχέδιο: Marco Rota)
7. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Το στέμμα της Βασίλισσας Καζάμπρα
(Σενάριο: Per Hedman / Σχέδιο: Francisco Rodriguez Peinado)

Το αγαπημένο περιοδικό μικρών και μεγάλων κυκλοφορεί από την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στα περίπτερα.

Εξώφυλλο: Don Rosa
Σελίδες: 100
Μέγεθος: 17,0 x 23,5
Τιμή: 3,50 ευρώ
Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.


Το σχόλιό μας: Η νέα έκδοση του "Κόμιξ" από τις Καθημερινές Εκδόσεις, ήταν από την αρχή ένα αμφιλεγόμενο περιοδικό. Τόσο ίδιο αλλά και τόσο διαφορετικό από τον προκάτοχό του. Πλέον, με το καινούριο τεύχος #19, φαίνεται να μπαίνει σε μια νέα φάση που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στους φανατικούς του αναγνώστες. Αρχίζει να δημοσιεύει ιστορίες που είχαν κυκλοφρήσει στην πρώτη περίοδο, ξεκινώντας με το "Ο Γιος του Ήλιου", το οποίο το είχαμε διαβάσει αρχικά στο τεύχος #89 του αρχικού "Κόμιξ". Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι από το 1995 έως σήμερα έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια και ότι οι νέοι αναγνώστες μπορεί να μην έχουν εκείνο το τεύχος. Ίσως να ίσχυε κάτι τέτοιο εάν στο μεταξύ δεν είχε ξανακυκλοφορήσει η ιστορία το 2008 στην σειρά "Βιβλιοθήκη Κόμιξ" #1. Στο επόμενο τεύχος θα βρούμε την ιστορία "Το ρευστό", όπως την είχαμε διαβάσει στο τεύχος #33 της πρώτης έκδοσης αλλά και στο "Βιβλιοθήκη Κόμιξ" #1.
Γίνεται φανερό πως για τους παλιούς αναγνώστες μειώνεται το ενδιαφέρον για το νέο "Κόμιξ", ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν έχει λόγο ύπαρξης πια ένα τέτοιο περιοδικό. Δεν είναι ότι ξανακυκλοφορεί μια ιστορία που την είχαμε διαβάσει και παλαιότερα αλλά ότι αυτό γίνεται στο "Κόμιξ", που κάποτε είχε έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα σαν έντυπο.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφερθούμε στο νέο στήσιμο του εξωφύλλου: μαύρο περιθώριο γύρω από την εικόνα, χωρίς αναφορά στον τίτλο της ιστορίας, ο οποίος αναγράφεται μόνο στην ράχη του περιοδικού με κάτι τεράστια γράμματα που κάθε σοφός γραφίστας θα σκεφτόταν πολύ να τα χρησιμοποιήσει ακόμα και σε περιοδικό με το διπλάσιο πάχος σελίδων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...