Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 127: Mr. Peanut (Μυθιστόρημα)


«Η πιο καθηλωτική ματιά στη σκοτεινή πλευρά του γάμου. Σ’ εμένα, τουλάχιστον, προκάλεσε εφιάλτες!»
–Στίβεν Κινγκ

Το μυθιστόρημα που προκάλεσε εφιάλτες ακόμα και στον Στίβεν Κινγκ, κυκλοφορεί και στα ελληνικά και… θα σας κόψει την ανάσα!

Ο Ντέιβιντ Πέπιν είναι ακόμα ερωτευμένος με τη γυναίκα του μετά από δεκατρία χρόνια γάμου... ωστόσο σκέφτεται τον θάνατό της με μια εμμονή που αγγίζει τα όρια της παράνοιας.
Όταν εκείνη πεθαίνει, ο Ντέιβιντ είναι ο βασικός ύποπτος για τον θάνατό της.
Οι ντετέκτιβ που ερευνούν την υπόθεση έχουν και οι δύο προσωπική εμπειρία από συζυγικά αινίγματα: η γυναίκα του πρώτου αποφάσισε αμετάκλητα να... κρεβατωθεί, ενώ ο δεύτερος είχε αρχικά κατηγορηθεί για τον αποτρόπαιο θάνατο της συζύγου του.
Σύντομα οι δύο ντετέκτιβ ανακαλύπτουν ότι ο ύποπτος συνδέεται και με έναν εξαιρετικά περίεργο δολοφόνο που είναι γνωστός ως Μέμπιους...

Όταν ο Ντέιβιντ Πέπιν άρχισε να ονειροπολεί ότι σκότωνε τη γυναίκα του, δεν τη σκότωνε ο ίδιος. Ονειρευόταν βολικές θεομηνίες. Σ’ ένα πικνίκ τους στην παραλία, ξέσπασε μια ξαφνική καταιγίδα. Ο Ντέιβιντ και η Άλις μάζευαν τις καρέκλες, τις κουβέρτες και το πιοτί και με την πρώτη λάμψη της αστραπής ο Ντέιβιντ φαντάστηκε τη γυναίκα του να λαμπαδιάζει ολόκληρη, ο σκελετός της ευδιάκριτος σαν σε παιδικό καρτούν κι έπειτα να διαλύεται σ’ έναν σωρό από στάχτες που άχνιζαν…

Ο Adam Ross γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Πήρε πτυχίο με έπαινο από το τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Κολεγίου Βάσαρ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων M.A. και M.F.A. στη Δημιουργική Γραφή από τα πανεπιστήμια Χόλινς και Ουάσινγκτον. Το Mr. Peanut είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Adam Ross
Μετάφραση: Πέτρος Χατζόπουλος
Σελίδες: 568
Διαστάσεις: 14x20,5 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-461-494-3
Τιμή: €19,50
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...