Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Σινεμά και DVD 57: Ghost Rider: Το Πνεύμα Της Εκδίκησης / Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)


Έχουν πλέον περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έκανε τη συμφωνία με τον διάβολο και τώρα ο Τζόνι Μπλέιζ ζει απομακρυσμένος από τον κόσμο. Μέχρι τη στιγμή που θα ανακαλύψει πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να σώσει τον 10χρονο Ντάνι –και για άλλη μία φορά τον κόσμο– χάρη στη μοναδική, ανεξέλεγκτη δύναμή του, που είναι την ίδια στιγμή και η κατάρα του: να μεταμορφώνεται στο τέρας που σπέρνει την κόλαση κάτω από τις ρόδες του, γνωστό ως «Ghost Rider».

Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Violante Placido, Johnny Whitworth
Σκηνοθεσία: Mark Neveldine, Brian Taylor



Τη δεύτερη μεταφορά του κόμικ της Marvel ανέλαβαν αυτή τη φορά οι Μαρκ Νέβελνταϊν και Μπράιαν Τέιλορ, με διάθεσή να τα αλλάξουν όλα. Οι δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές. «Το μόνο που θέλαμε να κρατήσουμε από την πρώτη ταινία ήταν ο Νίκολας Κέιτζ. Θέλαμε να αλλάξουμε όλα τα υπόλοιπα. Και για καλή μας τύχη, αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο και από την εταιρεία παραγωγής», λέει ο Μπράιαν Τέιλορ.




«Η δημιουργία της ταινίας ήταν μια εντελώς διαφορετική, ριψοκίνδυνη εμπειρία», σχολιάζει ο Νίκολας Κέιτζ. «Ο σκηνοθέτης Μαρκ Νέβελνταϊν θυμίζει κασκαντέρ, ρισκάρει τη ζωή του εκατοντάδες φορές στα γυρίσματα καθώς κρέμεται από σύρματα ή κινηματογραφεί πάνω σε ρόλερ». Εκεί που άλλοι θα επέλεγαν την ευκολία του ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι Νέβελνταϊν και Τέιλορ προτίμησαν την αμεσότητα της πραγματικής δράσης: «χρησιμοποιήσαμε κασκαντέρ και πραγματικές σκηνές καταδίωξης με μηχανές. Πιστεύουμε ότι είναι καλύτερη η εμπειρία του θεατή όταν βλέπει κάτι που συμβαίνει αληθινά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...