Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ελληνικά Comic Books 98: The Sandman: Αιώνιες Νύχτες (2004)


Συγγραφέας: Neil Gaiman
Μετάφραση: Ελένη Σκριτζόβαλη
Σχήμα: 18x27
Σελίδες: 160
ISBN: 960-306-446-7
Τιμή: €19,90
Εκδόσεις: Anubis

Προτού καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους συγγραφείς στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού, ο Neil Gaiman είχε κερδίσει τους φίλους των κόμικς με τον SANDMAN. Οι ιστορίες του Αρχοντα των Ονείρων -η πολυβραβευμένη και πιο δημοφιλής σειρά κόμικς της τελευταίας εικοσαετίας- συνθέτουν ένα ψηφιδωτό μοντέρνου μύθου και σκοτεινής φαντασίας, όπου η σύγχρονη μυθοπλασία, το ιστορικό δράμα και οι θρύλοι συνυπάρχουν αρμονικά.
Οι ΑΙΩΝΙΕΣ ΝΥΧΤΕΣ θα γοητεύσουν τόσο τους παλιούς θαυμαστές του Gaiman όσο και τους νεότερους αναγνώστες των graphic novels. Υποβλητικές ή λυρικές, ερωτικές ή εφιαλτικές, οι επτά ιστορίες που ξετυλίγονται σ' αυτό το βιβλίο -μία για καθέναν από τους Αιώνιους- αποκαλύπτουν αλλόκοτα μυστικά και απρόσμενες αλήθειες, καθώς κορυφαίοι εικονογράφοι τους δίνουν χρώμα και ζωή με τη φαντασία και το ταλέντο τους.

Οι «Αιώνιοι». Εφτά αθάνατα αδέλφια που εκπροσωπούν αφηρημένες έννοιες, όπως το Όνειρο, ο Θάνατος, το Πεπρωμένο, η Επιθυμία, η Απελπισία, το Παραλήρημα και η Καταστροφή. Κάθε ιστορία είναι εικονογραφημένη σε εντελώς διαφορετικό στυλ, από μια λίστα από τους καλύτερους Αμερικανούς, Βρετανούς και Ευρωπαίους δημιουργούς κόμικς.
Στην πρώτη ιστορία, που θυμίζει όπερα, ο πρωταγωνιστής ακολουθεί τον Θάνατο σε ένα νησί στη Βενετία και αφηγείται τα γεγονότα μιας ημέρας που διαρκεί για πάντα. Στη δεύτερη ιστορία παρουσιάζεται μια ερωτική ιστορία, μιας πανέμορφης κοπέλας που θα αποκτήσει όλα όσα επιθυμεί και θα πληρώσει το τίμημα. Στη τρίτη ιστορία ακολουθούμε ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο του Σύμπαντος, εκεί όπου τα άστρα έχουν οντότητα και οι Αιώνιοι δεν είναι μόνο έννοιες αλλά έχουν αισθήματα και θυμίζουν έστω και για λίγο ότι είμαστε ένα μικρό κομμάτι τους.
Στην τέταρτη ιστορία εμφανίζεται η Απόγνωση σε δεκαπέντε δυνατά και τραγικά πορτρέτα. Στην πέμπτη ιστορία μια αποστολή διάσωσης θα δοκιμάσει τις αντοχές της λογικής του αναγνώστη, αλλά και εκείνων που θα επιχειρήσουν να εισβάλουν στον κόσμο του Παραληρήματος. Στην έκτη ιστορία μια ομάδα αρχαιολόγων ανακαλύπτουν στοιχεία για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, μαθαίνοντας έτσι περισσότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε για τον Όλεθρο, ενώ στην έβδομη ιστορία εμφανίζεται το Πεπρωμένο που διαφεντεύει όλες τις Αιώνιες Νύχτες.
Ονειρικές και ερωτικές ιστορίες, παντρεμένες με γοτθικά στοιχεία, λυρισμός και σκοτεινή φαντασία, παιχνίδια λογικής και παράνοιας αποκαλύπτουν σε κάθε ιστορία κάτι για το καθένα από τα εφτά αδέλφια, ενώ παράλληλα το ιδιαίτερο σχέδιο κάθε δημιουργού χαρίζει σε κάθε ιστορία τη δική της μοναδική ατμόσφαιρα.

Ο τίτλος κατέχει μια αξιοσημείωτη πρωτιά, καθώς αποτελεί το πρώτο graphic novel που εμφανίστηκε στο New York Times Best Seller List.
Κυκλοφορεί σε μια επιμελημένη έκδοση 160 έγχρωμων σελίδων, με εικονογράφηση των Milo Manara, P. Craig Russell, Barron Storey, Glenn Fabry, Miguelanxo Prado, Bill Sienkiewicz, Frank Quitely.

«[Οι ιστορίες του SANDMAN] συνδυάζουν την απλότητα του παραμυθιού με τις ανατρεπτικές τάσεις της σύγχρονης μυθοπλασίας.»
- STEPHEN KING


Το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...