Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ελληνικά Comic Books 87: Γουίλι, το ζόμπι: Σαπίζει ακόμη (2012)


Τι είναι ο Γουίλι; Ναι, εντάξει, είναι ζόμπι, αλλά τι πραγματικά είναι αυτό το υποσιτισμένο φρικιό;
O Γουίλι το ζόμπι είναι καταρχήν δημιούργημα του Άντυ Λοϋενμπέργκερ και πρωτοεμφανίστηκε το 2007, έκτοτε δημοσιεύεται τακτικά στο Virus Magazine και σε άλλα έντυπα.

Ο Γουίλι θα μπορούσε να είναι ένας από εμάς, ένας καθημερινός άνθρωπος, μόνο που κάνει πράγματα που κανείς από εμάς δεν θα έκανε. Κανείς ας πούμε δεν θα έτρωγε ένα γιάπη για μεσημεριανό… ακόμα κι αν το ήθελε. Αυτό είναι που κάνει τις γελοιογραφίες του Λοϋενμπέργκερ τόσο σπουδαίες: η καυστικά κριτική ματιά στη κοινωνία μας, η ασυμβίβαστη ρήξη του χαρακτήρα με το σύστημα, μα πάνω από όλα το ότι ο Γουίλι, σ’ αντίθεση μ’ εμάς είναι πραγματικά ελεύθερος…

“ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ”
ΜΑΞ ΑΝΤΕΡΣΟΝ

Η εθνικότητα του Άντυ Λοϋενμπέργκερ είναι μπλεγμένη υπόθεση, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ζει στο Βερολίνο. Επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του (την Ελλάδα) για την κυκλοφορία του άλμπουμ του "Γουίλι το Ζόμπι: Σαπίζει ακόμη", στο Comicdom Con Athens 2012. Μετά από πολλές αυτοεκδόσεις άλμπουμ γελοιογραφιών και κόμικς, ο Άντυ είναι πολύ χαρούμενος που η Jemma Press ανέλαβε τον Γουίλι.

Κείμενα & Σχέδια: Άντυ Λοϋενμπέργκερ
36 Σελ. Δίχρωμο.
ISBN: 978-960-6732-79-9
Πρώτη κυκλοφορία: Comicdom Con Athens 2012 (30,31 Μαρτίου & 1 Απριλίου)
Ημερομηνία κυκλοφορίας στα βιβλιοπωλεία: 10/04/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...